Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Καραθανασόπουλος για τα ΜΑΤ στο Β. Αιγαίο: Η κυβέρνηση υποτίμησε το δίκαιο και τη δύναμη της πάλης εργαζομένων και λαού

«Σπείρατε ανέμους και θερίσατε θύελλες», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, στην απογευματινή του ομιλία στη Βουλή, απευθυνόμενος στη κυβέρνηση για την αποστολή των ΜΑΤ στα νησιά του Β. Αιγαίου.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «υποτίμησε το δίκαιο και τη δύναμη της πάλης των εργαζομένων και του λαού» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «κατέφυγε σε απειλές» και «πάνω απ' όλα στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο: Στη μετατροπή δηλαδή των νησιών μας σε φυλακές και συνολικότερα της χώρας μας, με βάση την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας».
«Ο λαός με την πάλη του πρέπει να πάει κόντρα σε αυτή την επιλογή, να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών, άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα σε ανοιχτά και σύγχρονα κέντρα φιλοξενίας, όπου πολύ γρήγορα θα εφοδιάζονται με ταξιδιωτικά έγραφα για να μεταβούν στις χώρες τελικού προορισμού». Υπογράμμισε ότι αυτή είναι η διέξοδος στο συγκεκριμένο πρόβλημα.Ως προς τη τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο Βρούτση, είπε ότι «διαπιστώθηκε η κοινή στρατηγική και σύμπλευση μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, καθώς θεωρούν το Ασφαλιστικό ως εργαλείο για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων».
Τόνισε ότι «η κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος γίνεται μέσα από δύο βασικούς άξονες: τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων και τη μείωση της εργοδοτικής χρηματοδότησης στη λογική της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους». Επισήμανε ότι «δεν πρόκειται για χρήματα του κράτους και των εργοδοτών, αλλά των εργαζομένων, διότι κύρια πηγή των φορολογικών εσόδων αποτελεί η φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων και αντί να πηγαίνουν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων».real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες