Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Πρωτόγνωρες εικόνες κι όχι μόνον για τη Χίο εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι των Μεστών με άνδρες των υπό αποχώρηση ΜΑΤ να έχουν περιέλθει σε κατάσταση αλλοφροσύνης και αμόκ, σπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και συμπεριφερόμενοι κατά τρόπο που προσβάλλει την ελληνική πολιτεία.
Αυτά που έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης, 27 Φεβρουαρίου 2020 στα Μεστά θα κάνουν τον γύρο
του κόσμου, δείχνοντας αποτρόπαιο πρόσωπο συμπεριφοράς μιας συντεταγμένης πολιτείας, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να δρα με κανόνες χουλιγκανισμού.
Με κάποιες μικρές στιγμές έντασης από λεκτικές επιθέσεις μικρού αριθμού πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το λιμάνι των Μεστών και έναν ελάχιστο αριθμό από πέτρες που είχαν πετάξει στην αρχή, όλα έδειχναν ότι η επιβίβαση στο πλοίο θα ήταν ομαλή και η αναχώρηση επίσης.
Ωστόσο κάποια στιγμή και συγκεκριμένα λίγο πριν τη μία το μεσημέρι και την άφιξη του «Νήσος Ρόδος» δημιουργήθηκε κάποια ένταση μεταξύ των ίδιων των ανδρών των ΜΑΤ, κυρίως με πολιτική περιβολή και πριν παρέλθει ελάχιστος χρόνος κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν προς μια μικρή έξοδο, έσπασαν το λουκέτο και βγήκαν έξω, ενώ ένας άλλος αριθμός σκαρφάλωσαν τα κάγκελα και βγήκαν τον δρόμο για να κυνηγήσουν τους πολίτες. Ματαίως κάποιοι ψυχραιμότεροι, μεταξύ αυτών και λιμενικοί, προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να τους συγκρατήσουν.
Στο μεταξύ είχε αρχίσει η ρίψη χημικών και πέτρες και πυροτεχνήματα από την άλλη πλευρά, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν ασύντακτα καταδρομικές επιχειρήσεις και φαινόταν ότι δεν υπάκουαν σε εντολές των προϊσταμένων τους.
Η κατάσταση συνεχίσθηκε για πάνω από μισή ώρα, με άνδρες των ΜΑΤ σε έξαλλη κατάσταση να ρίχνουν δακρυγόνα, να πετούν πέτρες, να βρίζουν και να σπάνε αδιακρίτως τζάμια αυτοκινήτων που είχαν σταθμεύσει στον δρόμο πάνω από το λιμάνι.
Το ευτύχημα στη απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι ότι δεν υπήρξε επαφή σωματική με τους πολίτες, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση οι συνέπειες θα ήταν τραγικές, αν κανείς κρίνει την ψυχολογική κατάσταση στην οποία ευρίσκοντο οι άνδρες των ΜΑΤ.
Στο τέλος, κι ενώ πλέον είχε φανεί το πλοίο κι είχε αρχίσει την διαδικασία πρόσδεσης μαζεύτηκαν και άρχισαν να επιβιβάζονται τα οχήματα, ενώ κάποιος αριθμός ανδρών των ΜΑΤ συντεταγμένα περιφρουρούσε την επιβίβαση και την αναχώρηση από το λιμάνι των Μεστών.








































astraparis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες