Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

«Είναι ψέματα όλα όσα καταγγέλλει για την Novartis»...

Παπασπύρου για Αγγελή...

Στην απόλυτη διάψευση των καταγγελιών του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προχώρησε η τέως επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην σημερινή της κατάθεση στο πλαίσιο διερεύνησης τυχόν δικονομικών παρατυπιών από...
πλευράς της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Παπασπύρου, διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του κ. Αγγελή ότι και εκείνη, όπως και ο ίδιος, γνώριζε ότι λίγο πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές ετοιμάζονταν προφυλακίσεις τριών πολιτικών προσώπων.

«Ο κύριος Αγγελής λέει συνεχώς τα ίδια ψέματα», φέρεται να είπε η κυρία Παπασπύρου, η οποία επικαλέστηκε συγκεκριμένα έγγραφα της μεγάλης δικογραφίας για τη Novartis που επιβεβαιώνουν ότι δεν ισχύουν όσα τώρα υποστηρίζει ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς.

Όπως μάλιστα τόνισε η κα Παπασπύρου, εάν ο κος Αγγελής γνώριζε πως υπήρχε το σχέδιο που καταγγέλλει όφειλε ως εισαγγελικός λειτουργός και ως επόπτης τότε της κας Τουλουπάκη να το καταγγείλει αμέσως κι όχι να το θυμηθεί τόσο καιρό αργότερα.

Εκ του αποτελέσματος άλλωστε, φέρεται να υποστήριξε η κα Παπασπύρου, και με την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον Αντώνη Σαμαρά από την περασμένη άνοιξη αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κύριος Αγγελής.

Σε ότι αφορά την ίδια ανέφερε ότι ουδέποτε εκβιάστηκε ή πιέστηκε από την κυρία Τουλουπάκη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παράλληλες έρευνες για το σκάνδαλο που διεξήγαγαν υπό την εποπτεία της οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Προς επίρρωσιν μάλιστα του ισχυρισμού της ότι δεν υπήρχε σχέδιο ποινικής δίωξης συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και για να καταδείξει ότι και πρακτικά δεν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο ανέφερε ενδεικτικά το γεγονός ότι χωρίς το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης δεν θα μπορούσε να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Διαβάστε επίσης: Αγγελής στην Προανακριτική: Συζητούσαμε με τους εισαγγελείς για τους φόνους Μαυρίκου και «ντελιβερά»

«Μας έστελναν οι εισαγγελείς συνεχώς και νέα στοιχεία», φέρεται να τόνισε η κα Παπασπύρου, η οποία επίσης διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς Αγγελή περί στοιχείων στα οποία είχαν γίνει «παρεμβάσεις» από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που η κα Παπασπύρου κατέθεσε στον κο Ζαχαρή. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε εξεταστεί για πρώτη φορά, όπου και τότε είχε αρνηθεί την καταγγελία Αγγελή ότι συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορούσε την απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της Εισαγγελέως κατά της διαφθοράς...

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες