Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Κoυπόνια για το... «κίνημα της γραβάτας»...


Oταν αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες κατέβαιναν στους δρόμους το 2016, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτώντας το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας», που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση στη δύσκολη στιγμή θα τους ανταμείψει με... κουπόνια.

Η...
κυβέρνηση στα μέτρα της για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας παρέλειψε  την αναπλήρωση εισοδήματος για όλες τις κατηγορίες των επιστημόνων αυτοαπασχολούμενων: δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους, δηλαδή ακριβώς όσους έθεσαν τις βάσεις για το αφήγημα της "μεσαίας τάξης" που κυριάρχησε στον προγραμματικό λόγο της σημερινής κυβέρνησης.


Η ΝΔ αντί να να εντάξει αυτές τις κατηγορίες στο επίδομα των 800 ευρώ, τους χορηγεί «επιταγές κατάρτισης» 600 ευρώ με αποπληρωμή σε δύο δόσεις αλλά και... πιστοποιητικό συμμετοχής! Το μέτρο προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις καθώς οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν ότι αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία, να υποχρεωθούν επαγγελματίες και ειδικά νέοι, με υψηλό επιστημονικό επίπεδο, να καθίσουν στα θρανία για να λάβουν 600 ευρώ.

Στην πραγματικότητα, είναι η αναβίωση των voucher της κυβέρνησης Σαμαρά που ανακύκλωναν την ανεργία των νέων μέσα από προσχηματικές καταρτίσεις και διοχέτευαν τεράστιους πόρους σε συγκεκριμένα κυκλώματα Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Από τα 180 εκατ. ευρώ του προγράμματος, η μερίδα του λέοντος θα φτάσει στα ΚΕΚ, κάποια εκ των οποίων ανήκουν σε ΙΕΚ, που  αποτελούν παραδοσιακούς υποστηρικτές της κυβέρνησης. Εξυπηρετεί συγκεκριμένους επιχειρηματίες και "αεριτζήδες" που είχαν χαθεί από το προσκήνιο επί ΣΥΡΙΖΑ  και κάνει μια εξωφρενική οικονομική ένεση 180 εκατ. ευρώ για προσχηματικές υπηρεσίες.



Ταυτόχρονα, εν μέσω πρωτοφανούς απραξίας στο  ΕΣΠΑ, που σύμφωνα με τη δημιουργική λογιστική του Πρωθυπουργού θα συμβάλει με 3 δισ. στο «πακέτο στήριξης», η κυβέρνηση φαίνεται να επιστρατεύει παρωχημένες και αδιαφανείς πρακτικές στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων, που έχουν πάψει να γίνονται ανεκτές από την ΕΕ. Το 2020  το αυτοαποκαλούμενο κόμμα της «μεσαίας τάξης» και των περισπούδαστων managers, θα στηρίξει γιατρούς και δικηγόρους με... κουπόνια και θα αντιμετωπίσει την κρίση με... «επιδοτούμενα σεμινάρια». Μόνο στo Harvard και το Columbia θα μπορούσαν να διδάσκονται τέτοια οικονομικά. 

πηγη tvxs.gr

Επανεξετάζει η κυβέρνηση το «επίδομα» των 600 ευρώ μετά τις αντιδράσεις

ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο και στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και το συγκεκριμένο ζήτημα. Πλέον, η κυβέρνηση φέρεται να προσανατολίζει στο να ενταχθούν κι οι επιστήμονες στη λίστα για τη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ που δίνεται λόγω της πανδημίας.  

Ιδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες