Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

"Έχουμε το πρώτο εμβόλιο που εξουδευτερώνει τον κορωνοϊό"...

«Αέρας» αισιοδοξίας όσον αφορά στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού φτάνει, αυτή τη φορά, από την Ιταλία.

Τα σχέδιά τους αποκάλυψαν Ιταλοί ερευνητές οι οποίοι σκοπεύουν να...

προχωρήσουν σε δοκιμές σε ανθρώπους, το Φθινόπωρο, υποστηρίζοντας ότι το εμβόλιο που παράγουν θα είναι το πρώτο στον κόσμο το οποίο στην ουσία εξουδετερώνει τον κορωνοϊό.

Οι επιστήμονες της εταιρείας ιατρικών ερευνών, Takis Biotech, με έδρα τη Ρώμη, χορήγησαν το εμβόλιο σε ποντίκια και πήραν τα αντισώματα που παρήχθησαν.

Ζωτικής σημασίας για το «χτίσιμο» ανοσίας κρίνονται τα αντισώματα, ενώ από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα εργαστηριακών δοκιμών φάνηκε ότι τα αντισώματα που δημιουργήθηκαν από τις δοκιμές στα ποντίκια ήταν ικανά να σταματήσουν τη μόλυνση των ανθρώπινων κυττάρων από τον κορωνοϊό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας βιοτεχνολογίας Takis, Λουίτζι Ορίτσιο, αποκάλυψε ότι η ιταλική επιστημονική ομάδα σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμές το φθινόπωρο, ενώ η ιατρική κοινότητα αγωνίζεται να σταματήσει την πανδημία.

«Από όσο γνωρίζουμε, είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που έχουμε αποτελέσματα για την εξουδετέρωση του κορωνοϊού με εμβόλιο», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος.

Η μέθοδος δοκιμής του εμβολίου περιελάμβανε την εισαγωγή μικρής ποσότητας κλωνοποιημένου γενετικού κώδικα από τον ιό στο σώμα.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Οξφόρδης «τρέχουν» για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο

Από 12 έως 18 μήνες εκτιμούν οι επιστήμονες ότι θα έχουν έτοιμο ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αν και οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δουλεύουν εντατικά για να το παρασκευάσουν το συντομότερο.

Το εμβόλιο από την Οξφόρδη, αποκαλούμενο «ChAdOx1», θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζική παρασκευή μετά από τις εργαστηριακές και κλινικές δοκιμές.

Η ερευνητική ομάδα στην Οξφόρδη υπό την καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές του εμβολίου, εφόσον βέβαια έχουν προηγηθεί δοκιμές σε ζώα.

Αν οι δοκιμές αυτές έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, η ερευνητική ομάδα θα προχωρήσει σε διευρυμένες κλινικές δοκιμές για να διαπιστωθεί πλέον η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ως προς την προστασία από τον Covid- 19.

Τo πρόγραμμα για τις κλινικές δοκιμές έχει ως εξής:

Φάση Ι - Εμβολιασμός 510 εθελοντών ηλικίας 18-55 ετών, οι μισοί με το νέο εμβόλιο COVID-19 και οι άλλοι μισοί με εμβόλιο ελέγχου.

Φάση ΙΙ - Διεύρυνση της μέγιστης ηλικίας των συμμετεχόντων, από 55 έως 70 ετών και στη συνέχεια άνω των 70 ετών.

Φάση ΙΙΙ - Εμβολιασμός 5 χιλιάδων εθελοντών, ηλικίας άνω των 18 ετών, οι μισοί με το εμβόλιο για τον COVID-19....

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες