Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

ΗΠΑ: 30χρονος πέθανε αφού συμμετείχε σε «πάρτι Covid» στο Τέξας...


Ένας 30χρονος Αμερικανός πέθανε στο Τέξας από επιπλοκές του νέου κορονοϊού, αφού προσβλήθηκε από το νέο κορονοϊό κατά τη διάρκεια ενός «πάρτι Covid», μιας βραδιάς που οργανώνει κάποιος που έχει μολυνθεί.

«Η ιδέα είναι να  ...
συναντώνται άνθρωποι για να δουν, εάν ο ιός είναι πραγματικός και εάν κάποιος μπορεί να κολλήσει», αναφέρει σε βίντεο που στοχεύει να προειδοποιήσει τους νέους για τον κίνδυνο μετάδοσης, η Τζέιν Απλμπάι, από το Methodist Hospital του Σαν Αντόνιο.

Όπως εξήγησε η ίδια, ο 30χρνος που παρέστη στο πάρτι προσβλήθηκε από τη νόσο με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται αργότερα και να χρειάζεται να νοσηλευτεί στο Methodist Hospital.

«Νόμιζα ότι ήταν απάτη, αλλά δεν είναι»
Σύμφωνα με τη γιατρό, ο θάνατός του επήλθε αυτήν την εβδομάδα. «Νομίζω ότι έκανα λάθος, νόμιζα ότι αυτό ήταν μια απάτη, αλλά δεν είναι» φέρεται να είπε ο ίδιος σε νοσοκόμες.

«Κανείς από εσάς δεν είναι ανίκητος», τόνισε η Απλμπάι, επισημαίνοντας πως πολλοί ασθενείς, ηλικίας 20 ή 30 ετών, νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο της για επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Η ιατρός αποφάσισε να γνωστοποιήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση μετά ανησυχητική αύξηση των λοιμώξεων, καθώς το 22% των τεστ πλέουν επιβεβαιώνουν μολύνσεις από μόλις 5% που ήταν το ποσοστό πριν μερικές εβδομάδες.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την κοινότητά μας να συνειδητοποιήσει ότι αυτός ο ιός είναι πολύ σοβαρός και μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί» είπε την ώρα που τα νοσοκομεία της πολιτείες δέχονται περισσότερους ασθενείς.

Σχεδόν 60.000 κρούσματα μόλις σε 24 ώρες
Συνολικά στις ΗΠΑ, που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία παγκοσμίως, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 3.301.820 και οι νεκροί τους 135.170.

Χθες καταγράφηκαν 59.747 νέα περιστατικά και ακόμα 442 άνθρωποι κατέληξαν, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς,

Το Σάββατο, ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 66.528 σε 24 ώρες, σημειώνοντας νέο θλιβερό ρεκόρ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες