Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Πύργος: Σκληρή γλώσσα από Τ. Αντωνακόπουλο – Πως και που θα γίνει η ανάπλαση της πλατείας

Αντωνακόπουλος: «Να στήσουμε κάλπες για τον Άγνωστο Στρατιώτη;..» – Για ηλιθιότητες και απελπισμένη προβοκάτσια από.. «βαρίδια του παρελθόντος», μίλησε ο δήμαρχος…


Στο γεγονός πως στο έργο ανάπλασης της κεντρική πλατείας του Πύργου (σ.σ. για το οποίο η 21η Ιουλίου 2020, αποτελεί το τέλος της προθεσμίας για την κατάθεση προσφορών), δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στο σημείο από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου έως τον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου,
στάθηκε μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος..
Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο ότι μεγάλο μέρος των εργασιών θα αφορούν στα έργα υποστύλωσης των τοίχων του λόφου του Επαρχείου η φθορά των οποίων είναι έκδηλη εδώ και χρόνια, ενώ ήταν λαύρος για όσους ασκούν κριτική στην δημοτική αρχή…

Αναφερόμενος στο έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και την προέκταση του ο δήμαρχος Πύργου τόνισε πως «Πρόκειται για ένα έργο ύψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το κάτω μέρος της πλατείας, από τον Άγιο Νικόλαο έως τον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου, δεν θίγεται καθόλου αφού δεν θα γίνει  καμία παρέμβαση. Αυτό το αναφέρω για όσους κινδυνολογούν ή δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Από το ποσό που προανέφερα περίπου οκτακόσιες χιλιάδες με ένα εκατομμύριο ευρώ αφορούν έργα υποστύλωσης του χώρου κάτω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ένα χώρο που χρειάζεται αναμόρφωση αφού τα τοιχία έχουν φθορές και υποστύλωση είναι απαραίτητη για την στατικότητα στο σημείο. Επίσης η σκάλα από την πλευρά της Αγίου Χαραλάμπους θα αποκατασταθεί, θα τοποθετηθεί φωτισμός, ενώ το οικόπεδο από κάτω, που έχουμε καθαρίσει, μπορεί να γίνει ένα παρκινγκ 50 θέσεων και θα κινηθούμε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Ακόμα και οι άλλες δυο σκάλες που υπάρχουν η μία προς την οδό Κολοκοτρώνη, που είναι σε άθλια κατάσταση και εκεί θα τοποθετηθεί φωτισμός, όπως και στη σκάλα από την πλευρά της οδού Παπασταθόπουλου. Επίσης μπροστά στο Επαρχείο που υπάρχει πρόβλημα με τις πλάκες θα γίνει αποκατάσταση».

Ο κ. Αντωνακόπουλος σχολίασε επίσης πως «Για κάποιους είναι πρόβλημα το αν θα φύγει ή όχι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Δεν ξέρω αν η λύση είναι να στήσουμε κάλπες για αυτό το φοβερό θέμα για κάποιους φανατικούς. Η πόλη μας αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα με πολύ μεγάλη ανεργία, πολλοί δεν έχουν φορολογική ενημερότητα και το μεγάλο θέμα για κάποιους είναι αν το μνημείο θα πάει εκεί που ήταν πριν πολλά χρόνια, εκεί που σήμερα βρίσκεται το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.
Ένα άλλο τεράστιο θέμα που αφορά πολλούς που έχουν φοβερή αισθητική αντίληψη, είναι ότι δεν αποδέχονται ότι το έργο ανάπλασης της πλατείας έχει περάσει από αρχιτεκτονική επιτροπή, έχει την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και άλλα στάδια εγκρίσεων.  Πιστεύουν κάποιοι ότι κατέχουν την αλήθεια και ότι όλες οι εγκρίσεις δεν είναι τίποτα. Εμείς προχωράμε με τη συντριπτική πλειοψηφία, με αυτά που ο νόμος λέει. Αν κάποιοι έχουν εμμονικές ιδέες και η αποτυχία τους κάνει να γίνονται γραφικοί εμείς προχωράμε».
«Υπάρχουν πολλά βαρίδια
του παρελθόντος»

Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνακόπουλος πρόσθεσε πως «Είναι πολλά που έχουμε αλλάξει προς το καλύτερο. Υπάρχουν όμως πολλά βαρίδια του παρελθόντος σε μία αντίληψη του να μην κάνουμε έργα, να μην ρίχνουμε χρήματα, επειδή το μυαλό τους είναι πάντα στάσιμο. Τόσα χρόνια ήταν στα κοινά αλλά δεν τους ενδιαφέρει πως είναι μια μελέτη, τι εξυπηρετεί. Και βγαίνουν και λένε πράγματα… ασχολούνται με θέματα όπως για το προσωπικό security. Τους προκαλούμε να μας φέρουν έναν διαγωνισμό που να είναι διαφορετικός και οικονομικότερος. Πρόκειται είτε για ηλιθιότητες ή για απελπισμένη προβοκάτσια.
Ξέρουν πολύ καλά ότι και οι μελέτες και τα έργα δεν είναι η αναγωγή επί του ποσού προϋπολογισμού. Αυτοί είναι οι κανόνες, εμείς με ανοιχτό διαγωνισμό που κάναμε να μας πουν έναν άλλο διαγωνισμό χαμηλότερου προϋπολογισμού από αυτόν που κάναμε να τον παρουσιάσουν. Δεν μπορεί επειδή ο πόνος και ο καημός από την αποτυχία τους να τους οδηγούν να λένε αηδίες. Αυτό είναι κάτι που τους χαρακτηρίζει και στον πολιτικό και στον προσωπικό τους βίο.  Δεν μπορεί όλη τη μέρα να βγαίνουν και να γράφουν διάφορα στα social media και να πετάνε λάσπη.

Είπαν και για τη ΔΕΠΑΝ, στην οποία συμμετέχουν 70 Δήμοι απ` όλη την Ελλάδα, που το Υπουργείο Ναυτιλίας έστειλε εντολή σε όλα τα λιμενικά ταμεία της χώρας να συνεργαστούν διότι είναι οι επίσημοι συνεργάτες του υπουργείου που θα αξιολογήσει όλες τις προτάσεις για το ΕΣΠΑ. Βεβαίως έχουμε κάνει μία σύμβαση η οποία δεν είναι ότι τα χρήματα θα τα πάρουν απλά 5-6 εργαζόμενοι. Λέω λοιπόν σε όλους αυτούς που λένε διάφορα ότι όταν μια μελέτη κοστίζει 60.000 ευρώ δεν σημαίνει ότι δύο μηχανικοί θα πάρουν όλα τα λεφτά και θα φύγουν… υπάρχουν πολλοί ακόμα που θα δουλέψουν. Επίσης αυτή είναι η Αγορά σήμερα, αυτοί είναι οι κανόνες. Κάποιοι νομίζουν ότι επενδύουν στην αφέλεια του κόσμου… θεωρούν ότι ο κόσμος τρώει σανό; Έχουν τελειώσει Πανεπιστήμια και απευθύνονται στον κόσμο με τέτοια κριτήρια; Ξέρουν τα πράγματα και τα στρεβλώνουν εγκληματικά, είναι επικίνδυνοι όταν γνωρίζουν ότι αυτό που λένε είναι ψέμα 100%, δεν παρασύρθηκαν το κάνουν επίτηδες.
Η απάντηση μου σε όλα αυτά είναι ότι στο δήμο μας γίνονται πολλά για πρώτη φορά. Απλά κάποιοι κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους για να μην τα βλέπουν και να υποφέρουν. Και να πω κάτι για τη διαφάνεια που δεν έκαναν ποτέ… Εμείς αναρτούμε στην ιστοσελίδα του δήμου όλες μας τις δράσεις ακόμα και αυτές για τις οποίες δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε. Αυτοί που κόπτονται σήμερα για διαφάνεια γιατί δεν το έκαναν;»…

«Δεν είμαστε όλοι τα ίδια»
Τέλος ο κ. Αντωνακόπουλος πρόσθεσε ότι «Θα κάνουμε μικρά τεχνικά έργα στα οποία θα κάνουμε κλήρωση για τους εργολάβους. Μικρά αυτοτελή έργα σε κάθε κοινότητα κάτι που δεν γιξνόταν προηγουμένως. Επίσης θα ενοποιήσουμε όλα τα έργα στο χώρο της παιδείας, γιατί και εκεί μας λένε γιατί κάποιος ελαιοχρωματιστής έχει πάρει τρεις εργολαβίες των πέντε χιλιάδων ευρώ; Απαντώ ότι εμείς διδάσκουμε, είμαστε πολύ μπροστά και αυτοί οι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαστε όλοι τα ίδια. Δεν είμαστε όλοι τα ίδια, έχουμε άλλες αντιλήψεις, φεύγουμε μπροστά. Αν δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ας καθίσουν στο σπιτάκι τους. Εμείς κινούμαστε  πολύ γρήγορα, αυτοί είχαν μάθει σε έναν άλλο τρόπο. Αλλά θα πούμε κι άλλα με ονοματεπώνυμο και χιούμορ, έχουμε υπομονή! Ας καθίσουν καλά διότι έχει και η υπομονή τα όρια της».
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:

«Δεν πρόκειται απλά για ένα έργο ανάπλασης. Ουσιαστικά με το έργο αυτό θωρακίζεται το Επαρχείο που αποτελεί μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του έργου θα καλύψει τις ανάγκες για την υποστύλωση του νοτιοδυτικού Τμήματος του λόφου του Επαρχείου που σήμερα κινδυνεύει με κατάρρευση. Όπως έχει προβλεφθεί στη μελέτη θα γίνουν πάσσαλο-πήξεις και θα αντικατασταθεί μεγάλο μέρος του τοιχίου με νέες, καλαίσθητες, πλάκες. Επίσης θα διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος και θα αναβαθμιστούν αισθητικά οι τρεις σκάλες που οδηγούν στο Επαρχείο. Πρόκειται για ένα έργο που δρομολογήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ενώ οι αρχικές μελέτες για την υποστύλωση και την προστασία του λόφου έγιναν από τη δημοτική αρχή Παρασκευοπούλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες