Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020


Τούρκος διπλωμάτης: Η Γαλλία αναστέλλει τη συμμετοχή της σε νατοϊκή επιχείρηση στη Μεσόγειο

Η Γαλλία αναστέλλει τη συμμετοχή της σε νατοϊκή επιχείρηση στη Μεσόγειο
Ο πρέσβης της Τουρκίας στη Γαλλία δήλωσε σήμερα ότι το Παρίσι ενημέρωσε το ΝΑΤΟ πως αναστέλλει τη συμμετοχή του σε ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο, αφού η έρευνα για το επεισόδιο μεταξύ γαλλικών και τουρκικών πολεμικών πλοίων δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Γαλλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Απ' ό, τι φαίνεται, οι εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ δεν κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα με τη
Γαλλία. Όπως πληροφορήθηκα χθες, η γαλλική φρεγάτα Courbet αποσύρεται από αυτή την άσκηση του ΝΑΤΟ» δήλωσε απευθυνόμενος στη γαλλική Γερουσία ο πρέσβης Ισμαήλ Χακί Μουσά.
Οι δεσμοί μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ Γαλλίας και Τουρκίας δοκιμάζονται τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή θέματα που αφορούν τη Λιβύη, τη Βόρεια Συρία και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.
Η γαλλική εφημερίδα L’Opinion μετέδωσε την Τετάρτη ότι η Γαλλία έστειλε επιστολή στο ΝΑΤΟ με την οποία ενημερώνει τη συμμαχία για την απόφασή της να αναστείλει τη συμμετοχή της στην επιχείρηση Sea Guardian.
Η Γαλλία είχε δηλώσει στις 10 Ιουνίου ότι τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν την φρεγάτα Courbet.
Την ίδια ώρα η γαλλική εφημερίδα L’ Opinion ανέφερε την Τετάρτη ότι η Γαλλία έστειλε επιστολή προς το ΝΑΤΟ στην οποία ενημερώνει τις χώρες της συμμαχίας για την απόφασή της να αναστείλει τον ρόλο της στην επιχείρηση "Sea Guardian". Σύμφωνα με την εφημερίδα στην επιστολή την οποία υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ, το Παρίσι θεωρεί ότι δεν υπάρχει υποστήριξη εκ μέρους της Συμμαχίας.
Σημειώνεται ότι την Δευτέρα κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από το Μέζεμπεργκ της Γερμανίας με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, στην πρώτη δια ζώσης συνάντησή τους από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, ο γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε την Τουρκία ως "τον πρώτο εξωτερικό παίχτη"  στην υπόθεση της Λιβύης, επισημαίνοντας ότι η 'Αγκυρα "δεν σέβεται καμία από τις δεσμεύσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου" και εισάγει τζιχαντιστές από την Συρία.liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες