Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Επικοινωνία Ντ. Τραμπ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα



Τις τελευταίες εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο συζήτησαν απόψε σε τηλεφωνική συνομιλία τους ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό και ο κ. Μητσοτάκης τον
ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.
Επίσης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες