Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Δορυφορική φωτό των Ισραηλινών αποκαλύπτει φρεγάτες κλάσης "G" στην προστασία του Oruc Reis

Τις κινήσεις του Oruc Reis και των τουρκικών πολεμικών πλοίων αποτύπωσε φωτογραφία από δορυφόρο που ανήκει σε ισραηλινή εταιρία. 
Άλλωστε το Τελ Αβίβ καθ'όλη την διάρκεια της κρίσης παρέχει στο ΓΕΕΘΑ πλήθος φωτογραφιών και στοιχείων που συλλέγουν οι ισραηλινοί αισθητήρες για τις κινήσεις του τουρκικού Στόλου.
Στην δορυφορική φωτογραφία, αποτυπώνεται η κατάσταση στην θαλάσσια περιοχή της παράνομης τουρκικής Νavtex.

Η φωτογραφία δείχνει το Ορουτς Ρέις μαζί με την συνοδεία των τουρκικών πολεμικών πλοίων.
Το τουρκικό ερευνητικό έχει απλωμένα καλώδια και κάνει έρευνες και συνοδεύεται από 2 ρυμουλκά αλλά και 3 φρεγάτες κλάσης Barbaros, 2 παλαιές κορβέτες Burak και 2 φρεγάτες κλάσης "G" πρώην αμερικανικές O.H.Perry, που παρέχουν αντιαεροπορική προστασία με αναβαθμισμένα α/α συστήματα SM-1 ακτίνας δράσης 80 χλμ. που τοποθετήθηκαν με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των σκαφών της κλάσης.
Το εντυπωσιακό που απεικονίζει αυτή η φωτό είναι ότι απέναντι σε επτά (!) τουρκικά πολεμικά σκάφη υπάρχει μόνο ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο, η φρεγάτα F-450 ΕΛΛΗ, κλάσης "S", αντίθετα με ότι διατείνεται το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ότι «έχει παραταχθεί ολόκληρος ο Στόλος απέναντι στην τουρκική αρμάδα». 
Δυστυχώς, ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο, όσο ανώτεροι και αν είναι οι Έλληνες από άποψη «ναυτοσύνης», δεν αρκεί να αντιμετωπίσει την τουρκική αρμάδα, εκτιμούμε.
Η απόσταση μεταξύ του ελληνικού πολεμικού και του Oruc Reis είναι 20 μίλια καθώς οι Τούρκοι έχουν δημιιυργήσει έναν θόλο προστασίας του Oruc Reis.
Η ΕΛΛΗ διαδέχθηκε την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ που υπέστη μικρές ζημιές όταν συγκρούστηκε με την τουρκική φρεγάτα κλάσης ΜΕΚΟ-200ΤΝ Kemal Reis που επιχειρούσε επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να μην πλησιάσει το τουρκικό ερευνητικό η ελληνική φρεγάτα.
Στην περιοχή υπάρχουν, χωρίς να διακρίνονται, ένα ή δύο τουρκικά υποβρύχια και ένα ελληνικό Type 214.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες