Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

 ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 21/9: Η ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 21/9: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές - 79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 21/9: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 453 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Σημειώνεται ότι στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ συμπεριλαμβάνονται και

τα 243 κρούσματα στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. 2618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 344 θανάτους συνολικά στη χώρα. 128 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Γεμίζουν επικίνδυνα οι ΜΕΘ στην Αττική προειδοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ

Οι κλίνες ΜΕΘ «γεμίζουν επικίνδυνα ειδικά στην Αττική» προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες, Κυριακή.  «Χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις προκειμένου να λειτουργήσουν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ. Σε λίγο θα δούμε διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους με άλλα περιστατικά κορωνοϊού ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής», προειδοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, 78 συμπολίτες μας και ασθενείς της νόσου Covid-19 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και μετά από επικοινωνία με τα νοσοκομεία, στις ΜΕΘ της χώρας νοσηλεύονται 86 ασθενείς με κορωνοϊό και ένα διασωληνωμένο ύποπτο κρούσμα, για το οποίο αναμένεται το αποτέλεσμα του τεστ εντός της ημέρας.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία παραθέτει τα εξής στοιχεία:

Νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ ανά νοσοκομείο

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Νοσηλεύονται 24 ασθενείς σε ΜΕΘ και δεν υπάρχουν κενές κλίνες. Παράλληλα ετοιμάζεται να ανοίξει μια νέα ΜΕΘ.
Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Νοσηλεύονται 23 ασθενείς σε ΜΕΘ και υπάρχουν 4 κενές κλίνες.
Νοσοκομείο «Αττικό»: Νοσηλεύονται 8 ασθενείς σε ΜΕΘ και υπάρχουν 3 κενές κλίνες
Νοσοκομείο «Θριάσιο»: Νοσηλεύονται 7 ασθενείς σε ΜΕΘ και υπάρχει 1 κενή κλίνη
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Νοσηλεύονται 8 ασθενείς σε ΜΕΘ και υπάρχουν 2 κενές κλίνες
Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Νοσηλεύονται 7 ασθενείς σε ΜΕΘ σε ΜΕΘ και υπάρχουν 18 κενές κλίνες.
Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολη: Νοσηλεύονται 3 ασθενείς σε ΜΕΘ και υπάρχουν 10 κενές κλίνες. Επίσης νοσηλεύεται ένα ύποπτο κρούσμα διασωληνωμένο.
Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Νοσηλεύεται 1 ασθενής σε ΜΕΘ και υπάρχουν 5 κενές κλίνες.
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Νοσηλεύονται 4 ασθενείς σε ΜΕΘ και υπάρχουν 3 κενές κλίνες
Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Νοσηλεύεται 1 ασθενής σε ΜΕΘ και υπάρχουν 7 κενές κλίνες.
Όπως επισημαίνεται, «οι κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική είναι ελάχιστες».

Νοσοκομεία που έχουν κλίνες ΜΕΘ χωρίς περιστατικά

Ρίο: Δεν νοσηλεύεται κανείς σε ΜΕΘ και υπάρχουν 5 κενές κλίνες.
Άγιος Ανδρέας Πατρών: Δεν νοσηλεύεται κανείς σε ΜΕΘ και υπάρχουν 4 κενές κλίνες
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Δεν νοσηλεύεται κανείς σε ΜΕΘ και υπάρχουν 8 κενές κλίνες
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου: Δεν νοσηλεύεται κανείς σε ΜΕΘ και υπάρχουν 6 κενές κλίνες
Βενιζέλειο Ηρακλείου: Δεν νοσηλεύεται κανείς σε ΜΕΘ και υπάρχουν 4 κενές κλίνες

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι πάνω από το χθεσινό αριθμό που έδωσε ο ΕΟΔΥ. Επίσης το ίδιο και το Σαββατοκύριακο. Δεν κατανοούμε γιατί δίνονται διασωληνωμένοι και όχι αριθμός ασθενών στις ΜΕΘ. Γι’ αυτό βλέπουμε και τις μεγάλες αυξομειώσεις από ημέρα σε ημέρα. Μας προετοιμάζουν για διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Κοτανίδου:  Εξαρτάται από εμάς και τη συμπεριφορά μας το τι θα γίνει

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κ. Αναστασία Κοτανίδου, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος και Τακτική Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού. «Η ζωή όλου του πλανήτη άλλαξε με τον κορωνοϊό. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε μάσκες, να μην είμαστε ανοιχτοί στις συναναστροφές μας, όλη η ζωή μας έχει αλλάξει», σημείωσε η κ. Κοτανίδου. «Οι εντατικές αυτή τη στιγμή έχουν αρκετά περιστατικά. Αυτό είναι αποτέλεσμα της απερισκεψίας που είχαμε εδώ και πάνω από 20 ημέρες. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα ακολουθήσει τις οδηγίες που έχουμε δώσει και μετά από ένα δεκαπενθήμερο θα δούμε καλυτέρευση των πραγμάτων», τόνισε σε ό,τι αφορά στην κατάσταση σήμερα.

Αναφερόμενη στα όσα έχουν ακουστεί ότι ο κορωνοϊός είναι πλέον πιο επιθετικός, η ίδια ανέφερε ότι «Δεν έχουμε καμία τέτοια διαπίστωση. Στην πρώτη φάση της επιδημίας είχαμε περίπου 3.500 κρούσματα, και θνητότητα 5,6%. Τώρα έχουμε 11.500 θετικά κρούσματα και θνητότητα 1,3%. Δεν πρέπει κανείς να μιλάει με εντυπώσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα». «Τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει γιατί δεν τα έχουμε ακολουθήσει. Εξαρτάται από εμάς και τη συμπεριφορά μας το τι θα γίνει. Θεωρώ ότι δεν είναι σοβαρή η πιθανότητα για γενικευμένο lockdown. Αλλά αυτή είναι απόφαση της κυβέρνησης. Δεν θεωρώ ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε lockdown», κατέληξε η κ. Κοτανίδου.

«Λουκέτο» σε πλατείες – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι οδηγίες που δόθηκαν απο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής είναι να μπει «λουκέτο» στις πλατείες, σε αθλητικούς χώρους, λόφους και παραλίες για να αποφευχθούν σκηνικά ακραίου συγχρωτισμού. Ουσιαστικά, μιλάμε για ενα σχέδιο στο οποίο θα συμμετέχουν εκατοντάδες αστυνομικοί και μπαίνει σε εφαρμογή απο σήμερα το βράδυ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

– «Κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

– Ομάδες έκτακτου από-συγχρωτισμού, δηλαδή αστυνομικοί που θα καταφτάνουν πολύ έγκαιρα σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις.

– Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων.

– Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών σε δύο με τρεις γλώσσες, ίσως και παραπάνω.

– Συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες.

– Αντι-Covid «περιφρούρηση» σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια.

– Παραινέσεις σε περίπτερα και μίνι μάρκετ που βρίσκονται κοντά πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, προκειμένου να μην δίνουν πολλά οινοπνευματώδη ποτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες