Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

 


Η Τουρκία στρέφει τα όπλα της Ρωσίας εναντίον της..Μετέφερε τους S400 στη Σινώπη στη Μαύρη Θάλασσα και τους ενεργοποιεί στο πλαίσιο του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τις συστοιχίες της S-400 σ΄ένα διεθνές πλαίσιο πολύ τεταμένο. Η Τουρκία μετέφερε σύστημα S-400 στην πόλη Σινώπη στη Μαύρη Θάλασσα.To κομβόι με πυραύλους εθεάθηκε

προηγουμένως στη Σαμψούντα. Δημοσίευσε μια NOTAM που κλείνει τον εναέριο χώρο για 10 μέρες λόγω ασκήσεων με drones.Η Τουρκία στρέφει τα όπλα της Ρωσίας εναντίον της…ως ήταν αναμενόμενο με ΝΑΤΟ-ικές εντολές.

Τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη σύμφωνα με τον τοπικό τύπο οι τούρκικες αρχές ανακοίνωσαν την επικείμενη ενεργοποίηση των αντιαεροπορικών συστοιχιών αεράμυνας S400 για μια φάση τεστ κατά στόχων drones που θα διεξαχθεί στο πεδίο εκπαίδευσης κοντά στη Σινώπη από 5 έως 16 Οκτώβρη…Η Άγκυρα απέκτησε από τη Ρωσία το 2017, 4 συστοιχίες S400 αντί 2 Md$ που της παραδόθηκαν από Ιούλιο ως και Νοέμβρη 2019…Η ανακοίνωση ενεργοποίησης των S400 έγινε χθες την ίδια μέρα που ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Jens Stoltenberg πήγε στην Άγκυρα είχε συναντήσεις με Ερντογάν και Τσαβούσογλου. Σε αυτές τις συναντήσεις φαίνεται αποφασίστηκε να στραφούν τα όπλα της Ρωσίας εις βάρος της στο πλαίσιο και του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου η Τουρκία έχει ενεργή ανάμειξη πολλαπλών ρόλων…

Την ίδια στιγμή σχετική ηρεμία επικρατεί στα μέτωπα του Ναγκόρνο Καραμπάχ πριν την καταιγίδα καθώς οι Αζέροι υπόσχονται να επιστέψουν με χτυπήματα όπλων μεγάλης καταστροφής..Υπάρχει ανασύνταξη δυνάμεων εκατέρωθεν..

Image

Ο τύπος στην Τουρκία αναφέρει πως έγινε η αποστολή των S400 από τη Samsun στη Sinop.

Το όχημα εκτόξευσης πυραύλων (TEL), μαζί με το όχημα χειρισμού και ελέγχου, συγκαταλέγονται μεταξύ των συστατικών στοιχείων S400 που απεστάλησαν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Defenceturk.net, τα στοιχεία ραντάρ του συστήματος S400 και οι εκτοξευτές πυραυλικών φορέων φαίνονται επίσης στις διάφορες εικόνες που λαμβάνονται στη διαδρομή της αποστολής. Το αεροδρόμιο Σινώπης θα παραμείνει κλειστό για εναέρια κυκλοφορία στις 20 Οκτωβρίου 2020 από τις 09:00 έως τις 14:30.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες