Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Βγαίνει από το νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ...


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι αποχωρεί από το νοσοκομείο, έπειτα από... 
τριήμερη παραμονή για θεραπεία των συμπτωμάτων της Covid-19. Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter: «Θα αφήσω το σπουδαίο ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ, σήμερα στις 6:30 μ.μ (τοπική ώρα). Αισθάνομαι πολύ καλά! Μην φοβάστε τον Covid. Μην το αφήσετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει, κάτω από τη διοίκησή μας, μερικά πραγματικά σπουδαία φάρμακα και γνώσεις. Νιώθω καλύτερα από ό,τι πριν από 20 χρόνια!» 

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι οι συνεργάτες του. Τον έχουν προειδοποιήσει πως αν βιαστεί να βγει από το νοσοκομείο και ακολούθως χρειαστεί να μπει πάλι, κάτι τέτοιο θα έβλαπτε όχι μόνο την υγεία του αλλά και την πολιτική του εικόνα, μόλις ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Δύο ημέρες και πλέον από τότε που μεταφέρθηκε στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο του Γουόλτερ Ριντ, οι Αμερικανοί παραμένουν σε μεγάλο βαθμό στο σκοτάδι σχετικά με την πορεία της μόλυνσης του με τον Covid-19 και τις ιδιαιτερότητες της κατάστασής του. Το Σάββατο, ο γιατρός Σον Κόνλεϊ, που παρακολουθεί τον Αμερικανό πρόεδρο, είπε πως το κρίσιμο στάδιο είναι οι επόμενες 7 με 10 ημέρες μετά τη διάγνωση. Με βάση τις υποθέσεις πως το τεστ του Τραμπ βγήκε θετικό το βράδυ της Πέμπτης, σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος διανύει μόλις την τέταρτη ημέρα από τη διάγνωση με τον ιό. Δεδομένου όμως ότι ο Λευκός Οίκος και ο δρ. Κόνλεϊ αρνήθηκαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για το πότε βγήκε τελευταία φορά αρνητικό το τεστ στον πρόεδρο, δεν είναι ξεκάθαρο το πόσες μέρες έχει διαγνωστεί με τον ιό. 

Ο Τραμπ υπερασπίστηκε επίσης την απόφασή του να βγει από το στρατιωτικό νοσοκομείο και να κάνει μια σύντομη βόλτα με αυτοκίνητο, μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε ότι θέτει τον ίδιο και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του σε μεγαλύτερο κίνδυνο. «Αναφέρεται ότι τα Μέσα ενημέρωσης αναστατώθηκαν επειδή μπήκα σε ένα ασφαλές όχημα για να ευχαριστήσω τους πολλούς οπαδούς και υποστηρικτές που στέκονταν έξω από το νοσοκομείο για πολλές ώρες, ακόμη και ημέρες, για να τιμήσουν τον πρόεδρό τους. Αν δεν το έκανα, τα Μέσα θα έλεγαν ότι ήμουν αγενής», έγραψε στο Twitter. 

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως διαγνώστηκε με κορονοϊό και η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, η Κέιλι ΜακΕνάνι. Από τον στενότερο κύκλο του Αμερικανού προέδρου, που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Γουόλτερ Ριντ», θετικοί στην Covid-19 έχουν διαγνωστεί δέκα άτομα: η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, η σύμβουλος Χόουπ Χικς, ο βοηθός του Νίκολας Λούνα, οι γερουσιαστές Μάικ Λι, Τομ Τίλις, Ρον Τζόνσον, η πρώην σύμβουλος, Κελιάν Κόνγουεϊ, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Μπιλ Στέπιεν, η επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ρόνα ΜακΝτάνιελ, ο Κρις Κρίστι και τώρα η Κέιλι ΜακΕνάνι. Πάντως, σύμφωνα με το ενημερωτικό δίκτυο ABC, θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε και ο Τσαντ Γκιλμάρτιν, επικεφαλής αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου...

efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες