Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

 

Καθώς η ζήτηση τρομοκρατών αυξάνει λόγω της νέας περιφερειακής σύρραξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ οι Κούρδοι YPG παράσχουν Γενική Αμνηστία σ’όλους του Σύριους τζιχαντιστές της ISIS και οικείους τους και τους απελευθερώνουν από το στρατόπεδο al-Hol.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ Αρτσάχ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ….

Οι δυνάμεις του YPG αποφάσισαν να παράσχουν γενική αμνηστία σε όλους τους Σύριους τζιχαντιστές της ISIS που είναι κρατούμενοι στο στρατόπεδο Al-Hol.Αν και το ανακοίνωσαν με προσεγμένη φρασεολογία ωστόσο η αλήθεια είναι αυτή. Καθώς η ζήτηση τρομοκρατών τούτη την ώρα αυξάνει λόγω της νέας περιφερειακής σύρραξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ οι Κούρδοι

αποφάσισαν να επωφεληθούν για ν΄απαλλαγούν από το ευαίσθητο ”Κιβώτιο”Και μάλιστα όταν οι ίδιοι oι ΥPG (παράρτημα του στρατού κατοχής των ΗΠΑ στη Β Συρία) ομολογούν ότι ακόμη αυτά τ΄άτομα είναι δημόσιοι κίνδυνοι καθώς διαπράττουν και μέσα στο στρατόπεδο καθημερινά βιασμούς και δολοφονίες….

Και όλα αυτά ενώ ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Ρωσίας για εξωτερικό Sergei Naryshkin προειδοποίησε την Τρίτη ότι μια διευρυνόμενη σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας σχετικά με τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ προσελκύει χιλιάδες ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές που θέτουν σ΄ απειλή ως και τη Μόσχα αναφέρει το (Reuters).

Ο επικεφαλής της SVR Ρωσίας, δήλωσε ότι η σύγκρουση αυτή προσελκύει άτομα που τα περιέγραψε ως μισθοφόρους και τρομοκράτες από τη Μέση Ανατολή.

Ο Naryshkin διέκρινε μεταξύ αυτών μέλη της Hayat Tahrir al-Sham, τ. Jabhat al Nusra,της Firqat al-Hamza, της Sultan Murad Division, και ανώνυμων εξτρεμιστικών κουρδικών ομάδων.

«Μιλάμε για εκατοντάδες και ήδη ακόμη και χιλιάδες ριζοσπαστικοποιημένους που ελπίζουν να κερδίσουν χρήματα σ’ έναν νέο πόλεμο στο Καραμπάχ»,ανέφερε σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του SVR.

Η lemonde που από το 2019 έχει αφιερώσει πολλά αγωνιώδη ρεπορτάζ για την τύχη των κρατουμένων τζιχαντιστών και τις συνθήκες διαβίωσής τους στο στρατόπεδο επανέρχεται σήμερα με άρθρο της και αναφέρει

Δεκάδες χιλιάδες Σύριοι εγκαταλείπουν το στρατόπεδο εκτοπισμένων και κράτησης του IDP Al-Hol..
Κουρασμένες από το βάρος της διοίκησης του στρατοπέδου, οι κουρδικές δυνάμεις άφησαν τους Σύριους υπηκόους, ειδικά τις οικογένειες τζιχαντιστών.
Το μεγαλύτερο στρατόπεδο προσφύγων και κράτησης της Συρίας, το Al-Hol, πρόκειται να εκκενωθεί από ορισμένους από τους κατοίκους του. Κουρασμένοι από τη διαχείρισή του και από τη μικρή διεθνή υποστήριξη που εκτιμούν ότι λαμβάνουν ως αντάλλαγμα, οι αυτόνομες αρχές των ΒΑ, κατ΄επικράτηση Κούρδων, κάλεσαν τους Σύριους που παραμένουν ή κρατούνται εκεί να φύγουν από το στρατόπεδο. Μεταξύ αυτών, οι οικογένειες τζιχαντιστών μαχητών.

Για μήνες,οι ΜΚΟ στην περιοχή ανησυχούν για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και την έλλειψη φροντίδας: 64.377 άνθρωποι ζουν εκεί σε μεγάλη ένδεια, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων που κρατήθηκαν εκ των πραγμάτων εκεί. Μερικοί είναι εκτοπισμένοι που εγκατέλειψαν τις μάχες μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, άλλοι είναι οικείοι τζιχαντιστών.

«Αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε όλους τους Σύριους που είναι παρόντες στο στρατόπεδο. Εκείνοι που αποφασίζουν να μείνουν δεν θα είναι πλέον με δική μας ευθύνη », ανακοίνωσε τη Δευτέρα (5 Οκτωβρίου) η Ilham Ahmed, πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, της αυτόνομης διοίκησης της βορειοανατολικής Συρίας.
“Αυτό το στρατόπεδο είναι ένα βάρος για την αυτόνομη διοίκηση, η οποία δεν έχει να πληρώσει το υπέρμετρο τίμημα για τη φροντίδα των αναγκών σε ψωμί, νερό … Kαι επιπλέον είναι και τα καθημερινά προβλήματα μη ασφάλειας, όπως δολοφονίες και βιασμοί... Βγάζουμε επομένως τους Σύριους. Θα παραμείνουν μόνο αλλοδαποί που θα αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένο τρόπο », πρόσθεσε.

Δηλαδή ανοίγει για μια κόμη φορά το κουτί της Πανδώρας και κάνουν ό,τι έκαναν οι σύμμαχοί τους οι Αμερικάνοι που εκκένωσαν από τζιχαντιστές τις ιρακινές φυλακές για να στρατολογηθούν από ISIS.Ως και ο τ. ψευδοχαλίφης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ήταν τρόφιμος των φυλακών των ΗΠΑ πριν ηγηθεί του σεκταριστικού κινήματος της ISIS….

Εκτός από τους άμαχους πρόσφυγες, οι κουρδικές αρχές είναι υπεύθυνες για φυλακές όπου κρατούνται χιλιάδες ξένοι μαχητές, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ευρωπαίων. Τον Ιούνιο, προέτρεψαν για μια «διεθνή λύση» σε ένα πρόβλημα που κληρονομήθηκε από τον πόλεμο κατά της ISIS.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ Αρτσάχ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ….

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες