Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Ηράκλειο: Εισβολή στο γραφείο του Αυγενάκη...


Έγραψαν συνθήματα για τον Κουφοντίνα...

Εισβολή ομάδας αγνώστων στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τις... πληροφορίες της efsyn.gr, ομάδα περίπου 10 ατόμων, εισέβαλε στο γραφείο, έγραψε συνθήματα συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στους τοίχους ενώ προξένησαν και ζημιές.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και η Σήμανση έσπευσε στο σημείο και αναζητεί τους δράστες.


Στο σημείο έφτασε αργά το μεσημέρι και ο ίδιος ο υφυπουργός, ο οποίος ανέφερε πως «πρόκειται για ακόμα μια άνανδρη επίθεση», τονίζοντας πως «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται».
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες από τις ζημιές στο πολιτικό γραφείο του, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «οι γνωστές επικίνδυνες περιθωριακές ομάδες αυταρχικής νοοτροπίας δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται σταθερά και αταλάντευτα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Αναλυτικά η ανάρτηση του υφυπουργού: 

«Ο στόχος και οι μέθοδοι που επέλεξαν τα εν λόγω κατευθυνόμενα πρόσωπα, καθόλου δεν εξυπηρετεί τη μεθόδευσή τους.

Όταν οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή που συνέβη σήμερα στο Πολιτικό μου Γραφείο στο Ηράκλειο, τότε αυτές στρέφονται εναντίον όλης της κοινωνίας του Ηρακλείου και της Κρήτης, κοινωνίας στης οποίας την υπηρεσία έχω αποδείξει κατά τα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής, ότι βρίσκομαι με αφοσίωση, σεβασμό και εργατικότητα.

Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή την πρακτική πολιτικής βίας, οφείλουν να συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουν απέναντι στη δημοκρατική ομαλότητα, απέναντι στο σύνολο των συμπολιτών μας, οι οποίοι δίνουν σκληρούς καθημερινούς αγώνες, αλλά και στην Πατρίδα συνολικά.

Οι γνωστές επικίνδυνες περιθωριακές ομάδες αυταρχικής νοοτροπίας δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται σταθερά και αταλάντευτα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Αναμένω την καταδίκη απ΄ όλα τα κόμματα με τον κατηγορηματικότερο τρόπο της πρακτικής βίας που στρέφεται εναντίον του ίδιου του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος»...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες