Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Τραγέλαφος...


Χρυσοχοΐδης: Για όλα φταίνε τα social media...

Με «42 αλήθειες» που θα ήταν για γέλια αν η κατάσταση δεν ήταν σοβαρή το Προστασίας του Πολίτη απαντά για την Αστυνομική αυθαιρεσία και υπέρμετρη βία των ημερών
Με μία ανακοίνωση τραγέλαφο το υπουργείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην αυταρχική ΕΛΑΣ αλλά και στις... σχέσεις του υπουργείου «Προστασίας» με τον Πολίτη.

Η «αστυνομία έχει το μονοπώλιο για τη χρήση νόμιμης βίας» είναι η κεντρική γραμμή, για τις καταγγελίες φταίει το διαδίκτυο και τα social media, που δημιουργούν κλίμα, στις πορείες δεν γίνονται «έκτροπα», η άγρια εισβολή στο σπίτι του Ινδαρέ στο Κουκάκι δεν ήταν «βάρβαρη» και φυσικά την ευθύνη έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με «42 αλήθειες» που θα ήταν για γέλια αν η κατάσταση δεν ήταν σοβαρή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά για την Αστυνομική αυθαιρεσία και την υπέρμετρη βία των ημερών.

Εννέα σημεία από τις «αλήθειες» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ξεχώρισαν καθώς υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ.

Κάνει η Αστυνομία χρήση βίας;

«Η Αστυνομία είναι ο κρατικός φορέας που έχει το μονοπώλιο για τη χρήση νόμιμης βίας στο πλαίσιο της ασφάλειας και της διατήρησης της τάξης» η αφοπλιστική αλήθεια, του υπουργείου προστασίας του Πολίτη. Προφανώς επι ημερών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που δουλειά των αστυνομικών ήταν να παρέχουν το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες και να συλλαμβάνονται χωρίς κακώσεις οι συλληφθεντες.

-Έχει αυξηθεί  κατά 75% η Αστυνομική αυθαιρεσία;

Όχι. Είναι η απάντηση φυσικά, «έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες, το αν έχει όντως αυξηθεί η αυθαιρεσία και η αστυνομική βία θα αποτυπωθεί όταν ολοκληρωθούν οι υποθέσεις που διερευνώνται από τον Συνήγορο του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία». Δηλαδή άδεισμα στο Συνήγορο του Πολίτη  Ανδρέα Ποττάκη, που δήλωσε προ ημερών ότι η αύξηση των ερευνών από τον Συνήγορο σημαίνει και αύξηση των περιστατικών.

-Γιατί έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες;

Είναι πια γεγονός ότι αυτά που βλέπαμε και σχολιάζαμε ως πρακτικές «αυταρχικών καθεστώτων» έρχονται όλο και πιο κοντά στη χώρα μας. Για όλα φταίει το διαδίκτυο και τα social media. Το είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή το λέει στις αλήθειες του και το υπουργείο.

«Έχει δημιουργηθεί μία τάση, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί αστυνομικής βίας, όπου σχεδόν κάθε περιστατικό όπου η Αστυνομία κάνει χρήση βίας καταγγέλλεται ως αυθαιρεσία ή υπέρμετρη, κάτι που για ορισμένους πολιτικούς χώρους λειτουργεί ως πολιτική καμπάνια διαρκείας. Πιο κλασσικό παράδειγμα οι εκκενώσεις καταλήψεων σε δημόσιους χώρους ή Πανεπιστήμια».

-Παίζουν ρόλο τα αποσπασματικά βίντεο και οι εικόνες στην αύξηση της αίσθησης περί αστυνομικής βίας;

«Ναι, τα αποσπασματικά βίντεο και οι εικόνες που δεν έχουν καταγράψει όλο το περιστατικό, αλλά μόνο την αντίδραση των αστυνομικών, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και τη χρήση βίας, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία κλίματος περί αύξησης της αστυνομικής βίας. Σε κάθε γεγονός το διαδίκτυο πλημμυρίζει από βίντεο των οποίων ο έλεγχος αξιοπιστίας είναι αδύνατος».

-Υπάρχει περίπτωση που έγινε καταγγελία αλλά αποδείχθηκε αναληθής;

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται αναληθές και το περιστατικό εισβολής αστυνομικών χωρίς ένταλμα στο σπίτι του Ινδαρέ- Κουκάκι.

«Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το περιστατικό Ινδαρέ- Κουκάκι, το οποίο παρουσιάστηκε ως το πλέον βάρβαρο περιστατικό αστυνομικής βίας. Οι αποσπασματικές εικόνες οδήγησαν πολιτικά κόμματα, ακόμη και καλοπροαίρετους πολίτες να υιοθετήσουν το περιστατικό ως υπέρμετρη βία και παραβίαση οικογενειακού ασύλου πριν να υπάρξει η αντίστοιχη διερεύνηση από τη δικαιοσύνη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση με τις «αλήθειες».

-Φορούν οι Αστυνομικοί διακριτικά στις στολές τους;

Ναι, λένε οι αλήθειες του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αλλά ένα προσεκτικό μάτι θα διαβάσεις την υποσημείωση ότι αυτό «υλοποιείται σταδιακά και ολοκληρώνεται έως Ιούνιο 2021».

-Πόσο χρόνο διαρκεί μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση;

«Εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του περιστατικού και από τον αριθμό των εμπλεκομένων προσώπων. Ο μέσος χρόνος διάρκειας μίας ΕΔΕ υπολογίζεται σε 8 μήνες». Τα γρήγορα αντανακλαστικά είναι ακόμα μια «αλήθεια» που εξασφαλίζει «ισονομία» στους πολίτες, θα μπορούσε να σχολιάσει εύστοχα κανείς.

-Σε όλες τις πορείες γίνονται επεισόδια και η Αστυνομία τις διαλύει με χημικά;

«Όχι, σε πάρα πολύ λίγες υπάρχουν επεισόδια και η Αστυνομία κάνει χρήση χημικών ή νερού. Οι πορείες χωρίς επεισόδια δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ γιατί δεν «έχουν ενδιαφέρον» υποστηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προφανώς αυτά που καταγράφουν οι φωτορεπορτερς «δεν κάνουν πάντα νούμερα».  

-Γιατί οι θεσμικές αλλαγές στη μείωση αυθαιρεσίας, στη βελτίωση εκπαίδευσης, στην αύξηση διαφάνειας δεν έγιναν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Και στο τέλος φυσικά κατά την προσφιλή τακτική της Κυβένησης Μητσοτάκη «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»,

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε με αδιαφορία την αστυνομία, με τραγελαφικές κινήσεις, χωρίς εξοπλισμό, μέσα αυτοάμυνας, χωρίς έμπνευση και ηθικό. Έχει μηδενικής αξίας παρουσία, ανύπαρκτη προστιθέμενη αξία στον εκδημοκρατισμό και την πρόοδο της Αστυνομίας»...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες