Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Συνεχιζει την επιθεση κατα Τακη Χατζη ο Αλεκος Μαρκελλος.Στο παιχνιδι και η ΕΣΗΕΑ

 απο οτι φαινεται θα αργησουμε να το μαθουμε γιατι η διαμαχη θα συνεχιστει στις αιθουσες των δικαστηριων μια διαδικασια που θα παρει πολυ χρονο......
Τάκης Χατζής


Παρακολουθούσα τον Γενικό Εισαγγελέα της Αυστραλίας ο οποίος τώρα μιλά στα ΜΜΕ για την κατηγορία που έχει δημοσιοποιηθεί πως βίασε μια κοπέλα το 1988.
Η καταγγέλουσα έστειλε επιστολή στον νύν πρωθυπουργό, την Αστυνομία και αλλού, κατηγορώντας τον Ομοσπονδιακό Υπουργό πως την είχε βιάσει.
Στη συνέχεια, αυτοκτόνησε.
Η Αστυνομία χθες ανακοίνωσε πως θεωρεί πως η υπόθεση έχει κλείσει καθώς, πέραν της γραπτής καταγγελίας δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο.
Όμως ο κ Πότερ, ο οποίος δεν είχε κατονομαστεί μέχρι χθες, θεώρησε πως έπρεπε να βγεί δημόσια και να υπερασπιστεί την αθωότητα του στη κοινή γνώμη.
Ήταν δύσκολο, «έσπασε» πολλές φορές, αλλά κάθησε κι απάντησε μια μια σε όλες τις ερωτήσεις.
Είμαι βέβαιος πως αν ζούσε η καταγγέλουσα, ο Υπουργός θα δεχόταν να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες, πρόσωπο με πρόσωπο.
Τα σκέφτομαι αυτά με αφορμή την υπόθεση Χατζή, και θα εξηγήσω:
-Πριν δημοσιοποιήσω την καταγγελία που έλαβα, με απασχόλησε βαθύτατα η βαρύτητα.
Απόπειρα βιασμού με χρήση βίας.
Πέρασαν χρόνια από την υπόθεση και κανείς δε γνώριζε όταν ανέλαβε «από το πουθενά» -δια χειρός Ρουσόπουλου-, διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ.
Η ανεξέλεγκτα προφανής σεξιστική συμπεριφορά, οι σεξουαλικοί εκβιασμοί και η σεξουαλικά υποκινούμενη αντιμετώπιση των γυναικών συναδέλφων έγιναν κανόνας δίχως μάλιστα να προσπαθεί καν να το κρύψει.
Η κατάσταση έγινε τόσο δημόσια ώστε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» της εποχής δημοσιεύθηκαν πρωτοσέλιδα μηνύματα σε κινητά παρουσιαστριών της ΕΡΤ με περιεχόμενο που σοκάριζε και αποδόθηκε στον Χατζή.
(«Αν δεν κάτσεις στην π....του Χ.... δεν έχει εκπομπή».)
Η κατάσταση ήταν τόσο γνωστή που αποτελούσε το μοναδικό ζήτημα συζήτησης σε ολόκληρη την ΕΡΤ.
Και όχι μόνο, ήταν ευρύτατα δημοσίως γνωστή.
Αναπόφευκτα ένα βράδυ, αναγκαστικά, καρατομήθηκε λόγω των καταγγελιών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.
Βασικά καρατομήθηκε επειδή έγινε γνωστό, όχι επειδή τα έκανε, όπως αποδεικνύει η συνέχεια:
Ενώ ούτε τα τυπικά προσόντα δεν είχε όταν ανέλαβε διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ, αναβαθμίστηκε (παρά τα σεξουαλικά σκάνδαλα) σε.... «σύμβουλο Προέδρου» στην ΕΡΤ!
Μιλάμε για θέση χαραμοφάη, ήδη η Δικαιοσύνη έχει εκδόσει πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων για τα οικονομικά της ΕΡΤ εκείνης της περιόδου (προεδρία Παναγόπουλου).
Τα...μπόνους κατά παραγγελία από τα λεφτά των φορολογουμένων ήταν ιδιαίτερα «φιλικά» προς τον Χατζή.
Ενώ έχουν προηγηθεί τα σεξουαλικά στην ΕΡΤ κι ακόμη κανείς δεν ήξερε ακόμη πως, επιπρόσθετα, είχε κατηγορηθεί χρόνια πριν για απόπειρα βιασμού με χρήση βίας.
Η πορεία του -ενώ όλα αυτά είναι γνωστά στον Ρουσόπουλο και την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή τον Κωστάκη Καραμανλή, (της οποίας ο Ρ. υπήρξε απόλυτα στενό στέλεχος της)- είναι «εντός» διαρκώς ανοδική.
Νααα τα χρήματα των φορολογούμενων για να τον προσλάβουν στη Γ.Γ. Ενημέρωσης και να.... «αποσπασθεί», (πάντα με δημόσιο μισθό), εκεί που έτσι κι αλλιώς ξημεροβραδιαζόταν:
-Στο γραφείο Τύπου της....ΝΔ!
Υπενθυμίζω:
Όλοι ήξεραν τα σεξουαλικά, μέχρι την κορυφή.
Συνεχίστηκε η αναβάθμιση.
Έγινε βασικός σύμβουλος του Καραμανλή και του Σαμαρά.
Οι οποίοι δε μπορεί να μη γνώριζαν.
Στη πορεία του χρόνου τα εκατοντάδες δημοσιεύματα στο διαδίκτυο...εξαφανίστηκαν.
Αν δεν έγινε τυχαία, χρειάζονταν «ιδιαίτερες προσβάσεις».
Αυτά μεταξύ άλλων είχα υπόψη μου όταν αποφάσισα να δημοσιοποιήσω πως έχει κατηγορηθεί χρόνια πριν για βιασμό, κατηγορήθηκε χρόνια μετά για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην ΕΡΤ, τα δημοσιεύματα «εξαφανίστηκαν», ο Χατζής έγινε τηλεπερσόνα και όλα... έτειναν να «ξεχαστούν».
Σημειώστε τα εξής:
1) Ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία με αρχισυντάκτη μεγάλου Ελληνικού ΜΜΕ είπε ψευδόμενος παντελώς πως «ο Μάρκελλος έκανε την καταγγελία πριν χρόνια κι ένα σάιτ που τη δημοσίευσε, καταδικάστηκε».
Δεν συνέβει. (Άρα;)
2) Βλέπετε στις φωτό πως απάντησε στο Twitter επικαλούμενος της διάψευση της Τσαπανίδου πως «σε αυτή επιτέθηκε».
Θα συνιστούσα να θυμάται πως η καταγγελία είναι επώνυμη, άρα πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο.
3) Με μεγάλη καθυστέρηση (ανενεργός λογαριασμός mail) ενημερώθηκα σήμερα πως η Ένωση μας, η ΕΣΗΕΑ μου ζητά στοιχεία.
Με χαρά τα στέλνω.
Μακρηγόρησα και συγγνώμη.
Αλλά ήθελα να είναι σαφή κάποια ζητήματα καθώς αφορούν στο δημόσιο βίο:
Από μηνυμένος για απόπειρα βιασμού, στις μετέπειτα δημόσιες καταγγελίες για ποικίλες σεξουαλικές παρενοχλήσεις, μέχρι την αγκαλιά δύο πρωθυπουργών και τηλεπερσόνα είναι μια πορεία αντιπροσωπευτική παρακρατικής συγκάλυψης και κουκουλώματος που ερμηνεύει επαρκώς πως Λιγνάδηδες, Φιλλιπίδιδες και Χατζήδες για δεκαετίες «πολλά έκαναν, πολλοί ήξεραν και τόσοι πολλοί, σιωπούσαν».
33 σχόλια
66 κοινοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες