Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Το "Εξπρές του Μεσονυχτίου" έφτασε Νέα Σμύρνη (video - μαρτυρίες)

Ξεκίνησε ως "είδηση" από τα γνωστά, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για «επίθεση 30 ατόμων σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη» και καταλήγει στην συντριπτική καταδίκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, απ' όλο τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας, ακόμα και από συντηρητικούς. Άλλη μια ημέρα ντροπής για τη δημοκρατία. Την πολλοστή το τελευταίο διάστημα, από μια κυβέρνηση που έχει επιλέξει την βαρβαρότητα σε όλα τα επίπεδα. Από τα εργασιακά, μέχρι την κατασταλτική τρομοκρατία.
Τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό ούτε φυσικά «επίθεση 30 ατόμων σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ». Είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, κοντά 1,5 χρόνο τώρα.

Το

Τα περιστατικά ωμής αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας είναι πλέον ένα καθημερινό -σχεδόν συνηθισμένο- βίωμα των κατοίκων, κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο από το Κέντρο της Αθήνας, το Χαλάνδρι, τη Νέα Σμύρνη και τα Πετράλωνα, που δεν θυμίζουν απλά άλλες εποχές, αλλά -το χειρότερο- εποχές, βιοπολιτικού τρόμου, που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα.

Από χθες όλη η χώρα βράζει και δεν είναι τυχαίο πως στο twitter τα χασταγκ που τρεντάρουν είναι το #ΝΔ_Χούντα και το #Μητσοτάκη_κάθαρμα.

Το τι έχει επακολουθήσει μετά την 7η Ιουλίου του 2019, όσον αφορά στην κατασταλτική βαρβαρότητα -πριν και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας- το γνωρίζουμε. Είναι άλλωστε γνωστό πως σε όλες τις έρευνες στο εξωτερικό, η Ελλάδα όχι μόνο καταγράφεται ως η χώρα με ένα από τα πιο αντιδημοκρατικά και μακρόχρονα lockdown, αλλά και στον ετήσιο “Δείκτη Δημοκρατίας” του Bloomberg, χαρακτηρίζεται τα τελευταία δύο χρόνια ως «ελλαττωματική δημοκρατία». Δεν χρειάζεται εδώ να πούμε κάτι άλλο.

Ξεχείλισε το ποτήρι στη Νέα Σμύρνη - Βαρβαρότητα... με προηγούμενο

Τις τελευταίες 48 ώρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας μια σειρά από περιστατικά “παρελάσεων” και "επεμβάσεων" των δυνάμεων καταστολής, μεταξύ άλλων, σε πλατείες και λαϊκές αγορές περιοχών της Αθήνας.
Χθες ήταν η σειρά της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης, όπου ξεπεράστηκε πάλι το όριο κρατικής (και μιντιακής όπως θα εξηγήσουμε αργότερα) τρομοκρατίας εναντίον πολιτών.
Οι καταγγελίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης καθώς όλο και περισσότερα βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα social media, με αστυνομικούς να χυπάνε αναίτια νεαρά άτομα που το μόνο που έκαναν ήταν να εκφράσουν πολιτισμένα την αντίθεση τους στον αυταρχικό και επιθετικό έλεγχο -ακόμα και οικογενειών με παιδιά- στην πλατεία.
«Καμία απολύτως πρόκληση δεν υπήρχε απ' τον κόσμο στην πλατεία. Στην αρχή ήταν λίγοι αστυνομικοί οι οποίοι μπήκαν στην πλατεία με σκοπό να γράψουν πρόστιμα ακόμα και σε οικογένειες που κάθονταν σε παγκάκι με τα παιδιά τους. Ήταν προφανές πως είχαν έρθει εκεί για να δημιουργήσουν φασαρία και ένταση. Άλλοι πολίτες, νεαροί κυρίως, που βρίσκονταν επίσης εκεί αντέδρασαν κόσμια και οι αστυνομικοί άρχισαν ξαφνικά να τους χτυπάνε. Σε ελάχιστα λεπτά είχαν φτάσει ενισχύσεις καμιά δεκαριά μηχανάκια της ΔΙΑΣ μαζί με περιπολικά. Κυνηγούσαν και χτυπούσαν κόσμο μέχρι και στο άλσος», μεταφέρει αυτόπτης μάρτυρας στο 2020mag.gr.

Όπως όμως θα δείτε παρακάτω, τα βίντεο από τη χθεσινή, πρωτοφανή άσκηση αστυνομικής βίας, μέσω

αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έιναι ανατριχιαστικά:η συνεχεια εδω https://www.2020mag.gr/politics/852-to-ekspres-tou-mesonyxtiou-eftase-nea-smyrni-video-martyries

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες