Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Αγγίζουν τα κτήνη – Τα ίχνη που άφησε πίσω του ένας από τους δράστες φέρνουν την ΕΛ.ΑΣ. κοντά στην εξιχνίαση


Ο τσιλιαδόρος που έπιασαν οι κάμερες και ο κοριός της Αστυνομίας που σαρώνει σήματα άγνωστων κινητών στην περιοχή


Αρκετά κοντά στην ταυτοποίηση του ενός εκ των τριών δολοφόνων – ληστών που έκοψαν με τον πιο βίαιο τρόπο το νήμα της ζωής της όμορφης Καρολάιν φέρεται ότι βρίσκονται οι αστυνομικοί, οι

οποίοι εργάζονται νυχθημερόν για την εξιχνίαση του φρικιαστικού εγκλήματος, που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την ωμότητά του και την παντελή έλλειψη οίκτου προς την 20χρονη μωρομάνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το πρόσωπο που έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, προτού διαφύγει, άφησε ίχνη τα οποία κατάφεραν να εντοπίσουν οι άντρες της Σήμανσης, οι οποίοι έψαξαν εξονυχιστικά όλους τους χώρους της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, όπου τελέστηκε το πρωτοφανούς βαναυσότητας έγκλημα.

Τα ευρήματα αυτά έχουν σταλεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και από την εξέτασή τους θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι τις επόμενες ώρες θα ταυτοποιηθεί ο ένας από τους τρεις δράστες της άγριας ληστείας που κατέληξε στη δολοφονία της αδικοχαμένης κοπέλας. Μέχρι στιγμής, πάντως, τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί είναι ότι οι δύο ένοπλοι, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, είναι αδύνατοι, με ύψος περίπου 1,80 μ. Ο ένας κρατούσε ασημί περίστροφο και ο άλλος μαύρο πιστόλι, σύμφωνα και με την κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων. Ο τρίτος δράστης έχει ύψος περίπου 1,72 μ., είναι ευτραφής, μελαψός και φορούσε περιλαίμιο όταν έγινε η εισβολή στη μονοκατοικία.

Συμμορίες βαρυποινιτών

Παράλληλα, η ομάδα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που σκιαγραφεί το προφίλ των δραστών, φέρεται ότι έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πίσω από το έγκλημα κρύβονται συμμορίες που έχουν «χτιστεί» από βαρυποινίτες, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν τα τελευταία χρόνια και χτυπούν τους στόχους τους με οργανωμένο σχέδιο.

Πρόκειται για άτομα ιδιαίτερα βίαια, τα οποία αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή και φεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος μόνο όταν πάρουν τα «λάφυρά» τους. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που έχουν κληθεί να διαλευκάνουν την ανατριχιαστική υπόθεση προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι κακοποιοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα ασφαλείας της περιοχής όπου συνέβη το έγκλημα κατέγραψε στις 5.22 το πρωί ένα ύποπτο άτομο να κινείται στην οδό Παναγούλη και σε μικρή απόσταση από το σπίτι του ζευγαριού, φορώντας καπέλο τζόκεϊ και σακίδιο πλάτης. Οι Αρχές εκτιμούν ότι το άτομο αυτό πιθανότατα είχε ρόλο τσιλιαδόρου τη μοιραία ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε η Καρολάιν.

Πολύτιμος «σύμμαχος» των αστυνομικών, που διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ίσως αποδειχθεί και ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. Οι Αρχές κάνουν σαρώσεις σημάτων κινητών τηλεφώνων που εξέπεμψαν από τις 3 έως τις 6 το πρωί της Τρίτης, ενώ θα γίνουν σαρώσεις και για τον εντοπισμό σημάτων κινητών τηλεφώνων που δεν ανήκουν σε περιοίκους. Το γεγονός, πάντως, ότι η περιοχή στα Γλυκά Νερά, όπου χτύπησαν οι αδίστακτοι κακοποιοί, είναι αραιοκατοικημένη, σε συνδυασμό με το ότι στις 5 το πρωί, όταν δηλαδή έγινε η ληστεία, δεν κυκλοφορούσε έξω κόσμος, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τους αστυνομικούς να βρουν πιο εύκολα τις εκπομπές σημάτων από ύποπτα κινητά τηλέφωνα. Τέλος, το «ξεσκόνισμα» των φακέλων ποινικών, που έχουν αποφυλακιστεί πρόσφατα, ίσως δώσει νέα ώθηση στις έρευνες των διωκτικών Αρχών.newsbreak

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες