Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Στο Εφετειο ο Γιάννης Λαγός..


Το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου οδηγήθηκε από το υπόγειο πάρκινγκ του Εφετείου στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, προκειμένου να... του επιδοθεί το φυλακιστήριο ένταλμα, με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτωβρίου 2020 επί των αναστολών στους καταδικασθέντες, με το οποίο θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες, πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού.

Παρών θα είναι και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός, προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.


Η μεταγωγή του Γ. Λαγού έγινε με κλούβα που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη.

Βγαίνοντας από το όχημα, για να εισέλθει στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».

Το δικαστήριο, που στην ιστορική του απόφαση καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή, επέβαλε στον ευρωβουλευτή τη μεγαλύτερη ποινή απ' όλους τους συγκατηγορουμένους του, 13 χρόνια και οκτώ μήνες.

Το μέχρι πριν λίγα χρόνια ισχυρό στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος μεταφέρθηκε από κλιμάκιο αστυνομικών στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες όπου και συνελήφθη στα τέλη Απριλίου, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος μετά την άρση ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο.

Efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες