Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Έρχονται διώξεις για την υπεξαίρεση των χρημάτων του «βασιλιά της κουρτίνας»

Οξύζογλου

Πάνω από δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο άλλοτε «βασιλιάς της κουρτίνας» Σταύρος Οξύζογλου είδε 1.400.000 ευρώ που είχε φυλάξει να «κάνουν φτερά». Τα χρήματα αυτά προέρχονταν

από την πώληση της βιοτεχνίας παραγωγής και εμπορίας υφασμάτων με την επωνυμία «Jumbo Zakar» που είχε ιδρύσει ο πατέρας του και από το 1975 μέχρι το 2010 λειτουργούσε στο Μενίδι.

Tου ΣΤΑΘΗ ΜΠΑΛΤΑ   

Φύλαξη

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν πατέρας και γιος, αποφάσισαν να εμπιστευτούν τη φύλαξη των οικονομιών τους, ήτοι 1.400.000 ευρώ, στη νονά του δεύτερου, το 2014. Εκείνη, σύμφωνα με τις καταγγελίες αλλά και τις μηνύσεις που κατατέθηκαν, ανέλαβε να τα αποθηκεύσει σε μια γυάλινη προθήκη στο σαλόνι του σπιτιού της στη Γλυφάδα και όποτε πατέρας ή γιος ήθελαν να βγάλουν κάποιο ποσό, θα συνεννοούνταν μαζί της για να γίνεται η «ανάληψη». 

Τελικά, η γυναίκα που το 1976 έβαλε λάδι στον Σταύρο Οξύζογλου φέρεται ότι του το πήρε πίσω με τσουχτερό επιτόκιο. Ο επιχειρηματίας την πρώτη μέρα του ∆εκεμβρίου του 2018 ενημέρωσε τη νονά του ότι θα πήγαινε στο σπίτι της για να πάρει όλα τα χρήματα, τα οποία ύστερα από τέσσερα χρόνια φύλαξης ανέρχονταν στο 1.020.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, την επομένη η κόρη της νονάς τού είπε στο τηλέφωνο ότι στο σπίτι τους έγινε κλοπή. Τα χρήματα που προέρχονταν από την κερδοφόρα επιχειρηματική δράση της οικογένειας είχαν γίνει… καπνός!

Όταν ο επιχειρηματίας αναστατωμένος πήγε στο σπίτι της νονάς του στη Γλυφάδα, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν πουθενά ίχνη διάρρηξης, ούτε καν στη γυάλινη προθήκη στην οποία φυλάσσονταν τα λεφτά του. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν την έρευνα φέρονται να ήταν κι εκείνοι στο κόλπο. Ο Σταύρος Οξύζογλου κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί τον απειλούσαν να «ξεχάσει» ό,τι έγινε, ενώ έκαναν μια μάλλον πρόχειρη έρευνα για την εξαφάνιση του «ασήμαντου» ποσού του ενός εκατομμυρίου.

Δικαιοσύνη

Ο «βασιλιάς της κουρτίνας» διά του δικηγόρου του, Νίκου Ρουσσόπουλου, κατέθεσε αμέσως μήνυση κατά των εμπλεκόμενων 13 ατόμων, μεταξύ των οποίων της νονάς του, της κόρης της και έξι αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Στη μήνυσή του εγκαλεί τη νονά και την κόρη για υπεξαίρεση, ενώ τους αστυνομικούς ως συμμετέχοντες στη… μεγάλη απάτη. 

Το σκέλος της υπεξαίρεσης ερευνήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η εμπλοκή των ενστόλων από το Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», η προκαταρκτική έρευνα έχει προχωρήσει, ενώ πριν από λίγο καιρό σχηματίστηκε μια ενιαία δικογραφία. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή. Μπορεί η COVID-19 να καθυστέρησε επιπλέον τις διαδικασίες, όμως η πλευρά του Σταύρου Οξύζογλου είναι πεπεισμένη ότι η υπόθεση θα δρομολογηθεί άμεσα. «Τα πράγματα πλέον παίρνουν τον δρόμο τους και θα ασκηθούν περαιτέρω διώξεις σε όλους όσοι βοήθησαν αυτήν τη γυναίκα να μου αρπάξει τους κόπους μιας ζωής. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ανακριτής θα ρίξει φως στα σκοτεινά σημεία και θα δικαιωθώ για τους κόπους μιας ζωής που μου έκλεψαν», τονίζει στην «Μ» ο Σταύρος Οξύζογλου. 

Παραλήπτες

«Η οικογένεια Οξύζογλου έστειλε δύο επιστολές για την πορεία και το ζήτημα της καθυστέρησης της υπόθεσης, καθώς και για την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματικών τη ΕΛ.ΑΣ. Η μία εστάλη στον πρωθυπουργό και η άλλη στην Πρόεδρο της ∆ημοκρατίας. Ο πρώτος παραλήπτης δεν απάντησε, ενώ η κυρία Σακελλαροπούλου απάντησε ότι έλαβε γνώση της υπόθεσης, αλλά ότι δεν μπορεί να “ανακατευτεί” στο έργο της ∆ικαιοσύνης, καθώς και ότι στην Ελλάδα πολλές υποθέσεις αργούν να εκδικαστούν», επισήμανε στην «Μ» ο δικηγόρος του επιχειρηματία, κ. Νίκος Ρουσσόπουλος.  

Η νονά γλεντά στην υγειά του… κορόιδου 

«Ήδη έχουμε καταθέσει αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης για την ακίνητη περιουσία τους. Δυστυχώς, όσον αφορά το ρευστό, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος ούτως ώστε να δεσμευτεί», αναφέρει ο Νίκος Ρουσσόπουλος.

Και ακριβώς επειδή το ρευστό δεν έχει δεσμευτεί, είναι βορά προς ξόδεμα από τους φερόμενους ως δράστες της κλοπής. Κατά… διαβολική σύμπτωση, η νονά που κατηγορείται για την υπεξαίρεση του 1.000.000 φαίνεται να περνάει μια άνετη ζωή. Σε φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται κρατώντας ακριβές σαμπάνιες, αράζοντας σε ξαπλώστρες δίπλα από πισίνες. «Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη», γράφει πάνω από μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να κρατάει μια σαμπάνια MOET. «Δεν είναι μόνο να ξέρεις να πετάς. Πρέπει πού και πού να ξεκουράζεσαι», γράφει σε μια άλλη η νονά…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες