Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Άτακτη υποχώρηση Πατέλη και «συγγνώμη»...













 ...για τους... τεμπέληδες με διδακτορικό.
«Πάρτι» στο Twitter...
Ατυχή και λανθασμένη χαρακτήρισε την τοποθέτησή του ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού, έπειτα από τον ορυμαγδό αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί «τεμπέληδων με διδακτορικό».

Ο Αλέξης Πατέλης, με... ανάρτησή του στο Facebook, ζήτησε συγγνώμη για την διατύπωσή του, προσπαθώντας, εμμέσως να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν είναι πολιτικός.


Μας ενημέρωσε, ακόμη, ότι έχει διδακτορικό από το Princeton, ότι δούλεψε σα σκυλί για να το αποκτήσει και ότι, τελικά, θαυμάζει όσους επιχειρούν να κάνουν διδακτορικό. Εκείνους, δηλαδή, που στην προηγούμενη τοποθέτησή του έλεγε, εμμέσως τεμπέληδες, και πως δεν θα τους προσλάμβανε...
Alex Patelis
4 hours ago

Έχω διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Princeton. Δούλεψα σαν σκυλί για να το αποκτήσω και θαυμάζω άλλους που –σαν εμένα κάποτε–, ξημεροβραδιάζονται στη βιβλιοθήκη για να προκόψουν.

Ζητώ συγγνώμη για την διατύπωσή μου σε συνέντευξη που παραχώρησα. Ήταν ατυχής και λάθος, ακόμα και για κάποιον που δεν είναι πολιτικός.

Στην συζήτηση αναφερόμουν φυσικά σε συμβουλές για καριέρα στον τραπεζικό τομέα. Ως μάνατζερ παλαιότερα ήμουν υπεύθυνος για αρκετές προσλήψεις. Έχω ζήσει από κον...

See More

 

 Νωρίτερα, άρχισε να κυκλοφορεί ένα βίντεο με τον στενό σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποστηρίζει ότι ένας άνθρωπος που κάνει διδακτορικό δείχνει ότι «δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά».

 

«Αποκάλυψε το "όραμα" των δήθεν άριστων της ΝΔ» 

«Με κυνικό τρόπο ο επικεφαλής του οικονομικού του πρωθυπουργού, κ. Πατέλης, αποκαλύπτει το “όραμα” των δήθεν άριστων της ΝΔ για τους νέους και τις νέες της χώρας. Φθηνά εργατικά χέρια χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αντιδρώντας στις πρωτοφανείς αυτές δηλώσεις. 
 Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ακόμη ότι «σε δημόσια τοποθέτησή του δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το διδακτορικό ως κάτι αρνητικό, να προσβάλει τους νέους επιστήμονες που συνέχισαν τις σπουδές τους ως τεμπέληδες και να τους απειλήσει ότι το μόνο που τους περιμένει είναι η ανεργία. “Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά” , τόνισε και έδειξε την έξοδο από τη χώρα στους νέους με υψηλού επιπέδου προσόντα. Μάλιστα ο κ. Πατέλης με αλαζονικό τρόπο διατηρεί το δικαίωμα για τον εαυτό του, αλλά δεν το αναγνωρίζει στους νέους επιστήμονες της χώρας. 
Οι αντιλήψεις και οι πολιτικές της δεξιάς είναι αυτές που θέριεψαν στο παρελθόν το brain drain και αναβιώνουν τώρα με τον πιο επίσημο τρόπο από τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση των δήθεν άριστων». Προφανώς ο κ. Πατέλης εάν αναγκαστεί να δώσει διευκρινίσεις θα μας πει ξανά ότι «παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά του», όμως το ερώτημα παραμένει: Τους ξεφεύγουν ή τα πιστεύουν όλα αυτά οι άριστοι συνοδοιπόροι του πρωθυπουργού;

«Πάρτι» στο Twitter 

Το #Πατελης έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή hashtag σήμερα, με τους χρήστες του μέσου να κατακεραυνώνουν τον Αλέξη Πατέλη και την κυβέρνηση με τον δικό τους τρόπο.
Δυστυχως καθε μερα προκυπτει και ενα θεμα για να σχολιασουμε κατα αυτης της κυβερνησης, και τους βγαινει ετσι αβιαστα, πολυ απλα γιατι ειναι το πιστευω τους. Θλιψη, οργη και απογοητευση. Να εχεις φαει τα νιατα σου για να μαθεις και αυτοι σε μια μερα να τα ισοπεδωνουν ολα.#πατελης
Δεν λέει τεμπέληδες όλους όσους έχουν ή είναι τώρα στο διδακτορικό ο #Πατέλης. Λέει τεμπέληδες μόνο όσους/όσες έχουν γνήσιο διδακτορικό. Όσους έχουν πλαστό, τους λέει «κύριε υπουργέ».
Κάποτε με θυμωνε ο Μητσοτακισμός. Τωρα πια μου προκαλει ταση για εμετό #Πατελης
Σήμερα η σκέψη μας με τους ακαδημαϊκούς που έκαναν αγώνα στα social media να βγει η ΝΔ και να φύγει το σαράκι του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν ήταν κατά της αριστείας. Ο #Πατελης απαξίωσε και τα δικά τους διδακτορικά. Με τις υγείες σας κι εσείς τώρα.
Διδακτορικό στο εξωτερικό σε πληρώνουν, σου κολλάνε ένσημα, σου πληρώνουν ασφάλεια, σου δίνουν επίδομα ανεργείας και μετράει σαν εργασιακή εμπειρία. Στην Ελλάδα, πληρώνεις, δεν πληρώνεσαι και βλέπεις να γίνονται καθηγητές χωρίς μία δημοσίευση συγγενείς καθηγητών #Πατέλης
Λόγοι που δεν έχουμε δουλειά: Κυρανάκης: Δεν έχουμε δομήσει σωστά το βιογραφικό μας. #Πατελης: Έχουμε διδακτορικό κι επομένως είμαστε τεμπέληδες. Πούμπουρας: Αρνούμαστε να δουλέψουμε κάπου τελείως τσάμπα για την τριβή.
1:00 PM · May 9, 2021
Σοκ
❗️
Μισούν τους νέους και το δείχνουν. Τρέμουν τη φρεσκάδα,τη ζωντάνια,τα όνειρα τους Αλεξης #Πατελης επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού: «το διδακτορικό είναι κάτι το αρνητικό.Δε θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό.Δείχνει ότι δεν έχεις όρεξη για δουλειά»
❗️

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες