Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Δεν κάνει τη δεύτερη δόση με Astrazeneca ο Μάριο Ντράγκι...


Μια εντελώς διαφορετική στρατηγική, σε σχέση με την Ελλάδα, για όσους εμβολιάστηκαν (πρώτη δόση) με το εμβόλιο της Astrazeneca ακολουθεί η Ιταλία. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Ντράγκι, που εμβολιάστηκε αρχικά με... τα σκεύασμα της βρετανοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας, για. την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου -όπως είπε- θα λάβει διαφορετικό εμβόλιο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επανάλαβε ότι βάσει των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησής του και της επιτροπής επιστημόνων που την συμβουλεύει, το εμβόλιο Astrazeneca πρέπει να χορηγείται, πλέον, μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω.

Οι πολίτες μικρότερης ηλικίας που θέλουν να λάβουν και την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με σκεύασμα της Astrazeneca, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την άδεια του γιατρού τους και να υπογράψουν δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι έχουν πληροφορηθεί αναλυτικά, σχετικά με την επιλογή τους .

Ο Μάριο Ντράγκι, προκειμένου να καθησυχάσει τους πολίτες, υπογράμμισε ότι η μέθοδος του λεγόμενου «μεικτού εμβολιασμού», είναι απόλυτα ασφαλής και ότι οι Ιταλοί και ξένοι κάτοικοι της χώρας πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες