Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

«Διώξε τον ντίλερ – υπουργό, αλλιώς θα πέσεις»

newsbreak

Σύγκρουση Τιτάνων στην αυλή του Μαξίμου

facebook sharing button 

Ο πόλεμος μεταξύ κορυφαίου στελέχους και υπουργού της κυβέρνησης, μαίνεται εδώ και μήνες. Η επικοινωνιακή κυριαρχία όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταφέρνει με αριστουργηματικό τρόπο και εξαφανίζει πλήρως από την δημόσια σφαίρα τέτοιου είδους αντιδικίες, οι οποίες εμφανίζονται

σποραδικά μόνο σε κάποια αντιπολιτευτικά μέσα. Και εκεί ο χειρισμός είναι απλός, αρκεί η απαξίωση του μέσου ως «αντιπολιτευτικό», ούτως ώστε οι αποκαλύψεις να μην πάρουν διαστάσεις.

Αυτό που έλειπε από την κυβέρνηση Καραμανλή η οποία σφυροκοπήθηκε ανελέητα και Υπουργοί της στοχοποιήθηκαν συλλήβδην από τα ΜΜΕ, χωρίς στην ουσία να έχουν διαπράξει οτιδήποτε επιλήψιμο, το έχει στο έπακρο η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γεγονός που της δίνει το περιθώριο να διαχειρίζεται ακόμα και ισχυρές ενδοκυβερνητικές κρίσεις, εσωτερικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η κατάσταση όμως με την συγκεκριμένη διαμάχη φαίνεται ότι περιπλέκεται, καθώς κάθε μία από τις δύο πλευρές διαθέτει ισχυρή μιντιακή στήριξη από αντικρουόμενα – όπως αποδεικνύεται – φιλοκυβερνητικά μέσα. Όταν λοιπόν οι κατηγορίες για λαθροχειρίες υπουργών αρχίζουν και εκτοξεύονται από άκρως φιλοκυβερνητικά μέσα, εκεί τελειώνει το αφήγημα της «στείρας αντιπολίτευσης» και αρχίζει ο πονοκέφαλος.


Όταν λοιπόν ο άκρως φιλοκυβερνητικός Θανάσης Μαυρίδης, ο άνθρωπος που έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τον πρωθυπουργό με τον Μωυσή, εξαπολύει μομφές κατά του συγκεκριμένου υπουργού, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Φωτογραφίζει μάλιστα άλλο εξαιρετικά φιλοκυβερνητικό μιντιακό συγκρότημα ως συνεργό του συγκεκριμένου υπουργού, στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων που ενδέχεται να βλάψουν σοβαρά την κυβέρνηση.

«Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα πέφτουν εκ των έσω και όχι επειδή η αντιπολίτευση ασκεί ουσιαστική πίεση» γράφει στο άρθρο του ο κ. Μαυρίδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και κλείνει το άρθρο του γράφοντας: «Ποιος θα θελήσει, άραγε, να διαρρήξει αυτή την εικόνα και για ποιον λόγο; Ποιος μεγάλος επιχειρηματίας αξίζει μια τέτοια θυσία; Κι εν πάση περιπτώσει, δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος να είναι πολιτικός. Αν έχει κλίση μπορεί να συνεχίσει την ζωή και ως σύμβουλος επενδύσεων, προσφέροντας, ίσως, περισσότερα με αυτό τον τρόπο στην πατρίδα του!».

Η απάντηση από το έτερο συγκρότημα που στηρίζει τον κορυφαίο υπουργό αναμένεται πλέον διαδικτυακά. Ενώ η συγκεκριμένη κόντρα θα ανακυκλώνεται μέχρι να αποφασίσει ο πρωθυπουργός να απομακρύνει τον συγκεκριμένο υπουργό. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες