Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Χάθηκε από προσώπου γης το πρόσωπο "κλειδί" της δολοφονίας στην Ζάκυνθο! Ο εφοπλιστής Μάρκος Λαιμού αναζητείται πλέον και από την Interpol. Γιατί δεν παρουσιάζεται να δώσει εξηγήσεις αν δεν έχει να φοβηθεί κάτι;


Του Άρη Σπίνου edolio5

Από την πρώτη στιγμή των συλλήψεων όσων φέρονται ως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας στην Ζάκυνθο  εντύπωση προκαλεί η εμπλοκή, κατά την Αστυνομία, του εφοπλιστή Μάρκου Λαιμού. Πρόκειται για ένα «τρανταχτό» όνομα του ελληνικού εφοπλισμού που ανήκει σε ένα παρακλάδι μίας πασίγνωστης οικογένειας που ταύτισε το όνομά της με την ποντοπόρα ναυτιλία.

Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής, ο οποίος αναζητείται από τις διωκτικές αρχές μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον εισαγγελέα, φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του ζεύγους Κορφιάτη, αφού κατά την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους διαφυγής με το οποίο οι δολοφόνοι της συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία προ έτους εγκατέλειψαν το νησί μετά την αποτρόπαια πράξη τους.

Οι αρχές αναζητούν τον Λαιμό ακόμα και στο Μονακό. Προφανώς θα εκδοθεί -αν δεν έχει ήδη εκδοθεί- και ερυθρό δελτίο από την Europol και την Interpol για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

 Ο πατέρας του, 92 ετών σήμερα, ονομάζεται Γιάννης Λαιμός. Είναι πάμπλουτος, με μία εντυπωσιακή ακίνητη περιουσία. Μετρά διαμερίσματα, βίλες, παλάτια και ιδιόκτητες εκτάσεις σε όλο τον κόσμο.
Υπέργηρος πια, πραγματοποίησε δύο γάμους. Απέκτησε από τον πρώτο του γάμο δύο γιους, τον Διαμαντή και τον Γιώργο, ενώ από τον δεύτερο γάμο έναν γιο, τον Μάρκο, και μία κόρη, την Κυριακή. 

Ο μικρότερος γιος του από τον δεύτερο γάμο, ο Μάρκος Λαιμός, είναι περίεργο παιδί. Φέρεται ως πλοιοκτήτης του σκάφους που εγκαταλείφθηκε στην Κίνα με το πλήρωμά του. Η υπόθεση προκάλεσε μεγάλο ντόρο στην πιάτσα του Πειραιά. Το σκάφος ανήκει στην εταιρεία «Panthalassa» με έδρα το…. Παγκράτι. Τον Μάρτιο που μας πέρασε αποκαλύφθηκε πως 22 ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «Angelic Power» της εταιρείας Maritime Corp εγκαταλείφθηκαν επί 17 μήνες επί του σκάφους στην Κίνα, ενώ επί 8 μήνες ήταν ακινητοποιημένοι σε συγκεκριμένο αγκυροβόλιο. Πέντε μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ο πλοίαρχος, είχαν άμεση ανάγκη ιατρικής περίθαλψης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες