Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Γερμανία: Ο φακός «τσάκωσε» ρεπόρτερ να πασαλείβεται με λάσπη...



...για να δείξει ότι... βοήθησε τους πλημμυροπαθείς!
BINTEO... 

Στην προσπάθειά της να εντυπωσιάσει τους θεατές και να δείξει ότι ως δημοσιογράφος συνδράμει τους πλημμυροπαθείς στη Δυτική Γερμανία, έσκυψε και με τα χέρια της πήρε λάσπη και άρχισε να την αλείφει στα ρούχα της. Μόνο που...το κινητό ενός άγνωστου πολίτη την πρόδωσε, με τον εργοδότη της να της δείχνει την πόρτα της εξόδου...


Η Γερμανίδα ρεπόρτερ του δικτύου RTL Σουζάνα Όλεν επιχείρησε να ξεγελάσει τους τηλεθεατές δείχνοντας ότι, εκτός από την ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στα δύο κρατίδια που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις φονικές πλημμύρες, τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και τη Ρηνανία Παλατινάτο, η ίδια έσπευσε να βοηθήσει στις εργασίες αποκατάστασης μιας περιοχής.

Ο φακός έπιασε στα πράσα την 39χρονη Σουζάνα να λερώνει τα ρούχα της με λάσπη, προτού γυρίσει το ρεπορτάζ, για να δείξει ότι βοηθά στην εκστρατεία αποκατάστασης της πληγείσας πόλης Μπαντ Μουνστεράιφελ.


Το γερμανικό δίκτυο απέλυσε την «βρώμικη ψεύτρα» μόλις είδε το επίμαχο βίντεο, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Στην ιστοσελίδα του, το γερμανικό δίκτυο RTL.de είχε ανεβάσει το άρθρο, υπό τον τίτλο: «Καθαρισμός μετά τις πλημμύρες», που δείχνει την «ψεύτρα» Σουζάνα να βοηθά τους κατοίκους στις εργασίες αποκατάστασης.

Η Γερμανίδα ρεπόρτερ κρατάει ένα φτυάρι, φοράει μπλε πουκάμισο, γαλότσες, καπέλο και με ειδικά γάντια, φαίνεται ότι συμμετέχει στις προσπάθειες αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής. Ωστόσο, για κακή της τύχη, ένας πολίτης κατέγραψε με το κινητό του την ώρα που αλείφεται με λάσπη για να δείξει βρώμικη, και ανέβασε το επίμαχο βίντεο στα social media.

«Εδώ είναι η πολυάσχολη εργάτρια που σας παραμυθιάζει», γράφει ένας χρήστης στο Twitter σχολιάζοντας το ρεπορτάζ με το οποίο πήγε να κοροϊδέψει τους Γερμανούς.


«Η προσέγγιση της δημοσιογράφου μας έρχεται σε αντίθεση με τις δημοσιογραφικές αρχές και τα δικά μας πρότυπα. Ως εκ τούτου, την απολύσαμε τη Δευτέρα αφού το είδαμε».

Η Σουζάνα εργαζόταν από το 2008 στο γερμανικό δίκτυο RTL. Ήταν κεντρική παρουσιάστρια των ειδησεογραφικών μαγκαζίνο «Good Good Evening RTL», «Good Morning Germany» και «Point 12»




Aφότου έγινε ρεζίλι στους συμπολίτες της, η Σουζάνα έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη μέσω του Instagram: «Τη Δευτέρα ήμουν σε περιοχή που είχε πλημμυρίσει για λογαριασμό της εκπομπής "Guten Morgen, Deutschland". Έκανα ένα σοβαρό λάθος... Αφού είχα ήδη βοηθήσει μόνη μου τους πλημμυροπαθείς, ντρεπόμουν μπροστά στους άλλους εκείνο το πρωί να στέκομαι μπροστά στην κάμερα και να είμαι καθαρή από πάνω μέχρι κάτω. Στη συνέχεια, χωρίς να σκεφτώ δύο φορές, λέρωσα με λάσπη τα ρούχα μου. Ως δημοσιογράφος, αυτό δεν θα έπρεπε να μου είχε συμβεί ποτέ. Ως άτομο που νοιάζεται για τα δεινά όλων εκείνων που πλήττονται, μου συνέβη. Συγγνώμη.»



Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι έντονες πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο τουλάχιστον 175 ανθρώπων ενώ εκατοντάδες αγνοούνται.

Στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφής από τις πλημμύρες, σήμερα οι καμπάνες θα χτυπήσουμε πένθιμα σε πολλές εκκλησίες στη Γερμανία (6:00 μ.μ.τοπική ώρα).
Filthy liar! German TV reporter is fired after being caught smearing herself in mud before filming report saying she helped the clear-up efforts in flood-devastated town

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες