Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Με βούλευμα - βόμβα, που περιγράφει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, 15 μήνες μετά την σύλληψη του παραπέμπεται σε δίκη ο ψευτογιατρός Κοντοστάθης! Στο εδώλιο και ο π. υπουργός της Ν.Δ. Μαρκόπουλος ως συνεργός, μαζί με άλλα 14 άτομα! " Προκάλεσαν τον θάνατο σε 12 καρκινοπαθείς και έκαναν άλλες 14 απόπειρες ανθρωποκτονίες"


edolio5

15 μήνες μετά τη σύλληψη του 47χρονου «μαϊμού» γιατρού που φέρεται να ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων από 10 ανθρώπων οι οποίοι έπασχαν από καρκίνο και πίστεψαν τις υποσχέσεις του ότι θα γίνουν καλά, το Δικαστικό Συμβούλιο τον παραπέμπει σε δίκη. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, μαζί του, παραπέμπονται επίσης οι 16 συγκατηγορούμενοι του ως συνεργοί στη δράση του που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, όπως καταγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Ο ψευτογιατρός, γνωστός ως «Dr Kontos» ο οποίος φέρεται να συστηνόταν ανάλογα με την περίσταση ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NΑSA, αλλά και βοτανολόγος, θα βρεθεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, της βαριάς σκοπούμενη σωματικής βλάβης από κοινού, της διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένης και κατ’ επάγγελμα, της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, της αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και της παραβίασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Μαζί με το «Dr Konto» στο εδώλιο θα καθίσουν, μεταξύ άλλων, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα αλλά όχι η σύζυγος του η οποία δεν παραπέμπεται σε δίκη.

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου με το βούλευμα τους υιοθετούν πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως η οποία είχε κάνει σοκαριστικές αναφορές για τον τρόπο δράσης του «ψευτογιατρού» σημειώνοντας πως χορηγούσε «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες του» .

Ο κατηγορούμενος, αμέσως, μετά την σύλληψη του είχε δηλώσει "εμπειρικός βοτανολόγος" παραδεχόμενος εν μέρει μόνο την κατηγορία της απάτης ενώ είχε επιχειρήσει να βγάλει από το κάδρο της υπόθεσης τους συγκατηγορούμενους του ισχυριζόμενος ότι τους είχε παραπλανήσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες