Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

 

«Μπουρλότο» με Ελπιδοφόρο...


Σε... απομόνωση μπαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, καθώς η επιλογή του να παρευρεθεί στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη των Κατεχόμενων Ερσίν Τατάρ. 

Ο Ελπιδοφόρος έδωσε το «παρών» στην τουρκική εκδήλωση στο Μανχάταν, προκαλώντας... αντιδράσεις από τη Λευκωσία, αλλά και την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κυπριακά ΜΜΕ, ο Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε το προγραμματισμένο ραντεβού που είχε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, επικαλούμενος βεβαρυμένο πρόγραμμα, ωστόσο η δυσφορία του είναι δεδομένη.

Από την ελληνική πλευρά δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση, όμως, ενώ αρχικά υπήρξαν διαρροές για δυσφορία της Αθήνας και ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου, τελικά υπήρξε ανατροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Ground Zero, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα τον ξεναγήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, παρά τον ορυμαγδό αντιδράσεων (ακόμη και από την Αρμενία) περιορίστηκε στο να κάνει ανάρτηση με την οποία ενημερώνει ότι έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο Ερντογάν, ωστόσο σημείωσε την επιμονή του στην ανάδειξη της βαρύνουσας σημασίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην υποστήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία.

Χθες το βράδυ, πάντως, υπήρξε σχετική διαρροή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η οποία ανέφερε ότι «όπως επισήμαναν κύκλοι με βαθιά γνώση της παγκόσμιας πραγματικότητας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι το πρόσωπο που με μεθοδικότητα και στρατηγική διεθνοποίησε το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ηγουμένου της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος, αλλά και το πρόσωπο που ανέδειξε παγκοσμίως τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινούπολη, και της Μονής της Χώρας σε ισλαμικά τεμένη. Όπως σημείωναν, "έναντι των κραυγών στέκονται πάντα οι πράξεις"»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες