Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

"Όχι, κύριε Ευαγγελάτο!"...


Ο συνάδελφος Νίκος Ευαγγελάτος, σε μια προσπάθεια να εξωραΐσει την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία μετά την εντολή του υπουργείου Υγείας για μείωση έως και κατά 80% στα προγραμματισμένα χειρουργεία, μας είπε.... από τηλεοράσεως ότι δεν είναι και τόσο φοβερό ένας ασθενής που περίμενε να περιμένει και λίγο ακόμα. Η δήλωσή του δε αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ματίνας Παγώνη, που, εκπροσωπώντας τους νοσοκομειακούς γιατρούς, του απάντησε οργισμένη: «Όχι, κύριε Ευαγγελάτο! Δεν είναι έτσι! Και το πιο απλό χειρουργείο είναι χειρουργείο! Οι άνθρωποι μας κοιτάνε στα μάτια και λένε ‘Γιατί; Πότε θα χειρουργηθώ;’. Δεν είναι έτσι!».


Στο σημείο αυτό θα ήθελα να διαβεβαιώσω κι εγώ τον αγαπητό συνάδελφο ότι όντως δεν είναι έτσι.  Όντας κι εγώ στη λίστα αναμονής των χειρουργείων, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι θέμα υπομονής σαν να περιμένεις στην ουρά της τράπεζας. Είναι οι πόνοι και η αγωνία των ασθενών, αγαπητέ συνάδελφε, που δεν προσφέρονται για ωραιοποιήσεις μιας κατάστασης τραγικής, που με την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας γίνεται ακόμα πιο τραγική, ειδικά αν δεν διαθέτεις τα χρήματα να ζητήσεις γιατρειά σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο. Είναι απάνθρωπη αυτή η απόφαση για τους ασθενείς και δυσβάσταχτη για τους γιατρούς, που πλέον επωμίζονται το ψυχολογικό βάρος για τα κομμένα χειρουργεία.

Κι αν δεν το πιστεύετε, αγαπητέ συνάδελφε, μια επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία ενός νοσοκομείου θα σας πείσει και εσάς. Και σας το λέω ως ένας από αυτούς που περιμένουν και παρακαλάνε να βρουν μια θέση στη λίστα των χειρουργείων όπου η κυβέρνηση έκανε την πρόσβαση από δύσκολη έως αδύνατη. Κατανοητή η προσπάθεια να δικαιολογήσετε την κυβέρνηση, αλλά με τον πόνο του άλλου τα λόγια σας θα έπρεπε να είναι πιο μετρημένα.

Πέτρος Κατσάκος

avgi.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες