Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

 

ΚΙΝΑΛ: «Ναι» στην Εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ...


...για λίστες Πέτσα και Opinion Poll...

Ηχθεσινή κίνηση Λοβέρδου να διαφοροποιηθεί επιδεικτικά από τη γραμμή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της Ν.Δ. για τους Ποινικούς Κώδικες, με τη Ν. Γιαννακοπούλου επίσης να παραιτείται από εισηγήτρια για το εν λόγω νομοθέτημα, προκάλεσε συνειρμούς για τη... στάση που θα μπορούσε να κρατήσει στη Βουλή και στη σημερινή κρίσιμη διαδικασία.

Με όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ξεκαθαρίσει εγκαίρως ότι θα υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και τις έρευνες της Opinion Poll, απέμενε να οριστικοποιήσει και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. την εξαρχής θετική θέση που είχε διατυπώσει.

Στον απόηχο των χθεσινών τριγμών που επέφερε η στρατηγική Λοβέρδου, η Κ.O. συνεδρίασε το απόγευμα για να διαμορφώσει τη στάση της στη σημερινή ψηφοφορία. Αυτή θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, «Ναι» στην Εξεταστική, αλλά και σε όποια πρόταση -εφόσον υπάρξει- για επέκταση της εξεταζόμενης περιόδου, στο πνεύμα του «όλα στο φως».

Κατά τις ίδιες πηγές δεν προέκυπτε διαφοροποίηση ως προς αυτή τη γραμμή, κάτι που απομένει να επιβεβαιωθεί στην ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρότασή του για Εξεταστική, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επίσημα είχε ταχθεί υπέρ, ενώ την ίδια ώρα η Νάντια Γιαννακοπούλου -που υποστηρίζει τον Ανδρέα Λοβέρδο στην εκλογική κούρσα- είχε σπεύσει να διατυπώσει την ίδια πρόταση με την οποία η Ν.Δ. επιχειρούσε ρελάνς προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή διερεύνηση όχι των τελευταίων δυόμισι χρόνων, αλλά και των τεσσερισήμισι χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σημερινή συζήτηση εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ομιλητές θα είναι ο Β. Κεγκέρογλου και η Ευ. Λιακούλη και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κ. Σκανδαλίδης.

Τραυματίζεται η εικόνα

Σε κάθε περίπτωση όσα έγιναν χθες με πρωταγωνιστή τον Ανδ. Λοβέρδο δεν έμειναν ασχολίαστα από στελέχη του κόμματος. Πέρα από τις τοποθετήσεις Κεγκέρογλου και Κατρίνη, ο άλλος διεκδικητής της αρχηγίας Παύλος Γερουλάνος είπε (Kontra) ότι «τραυματίζεται η εικόνα», μίλησε για «έλλειψη σοβαρότητας» και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος ανησυχεί γιατί τους κάνει να αναρωτιούνται αν θα μείνουμε ενωμένοι μετά τις εκλογές».

Ναυάγησε το ντιμπέιτ

Το άλλο πεδίο διαφωνιών που τραυματίζει την εικόνα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. παρέμενε χθες το ζήτημα των ντιμπέιτ. Η Επιτροπή Καταστατικού επιχειρούσε έως αργά το βράδυ να γεφυρώσει τις αποστάσεις της επίσημης εισήγησης με τις ενστάσεις Παπανδρέου, ώστε να μην καταλήξει η υπόθεση σε ντιμπέιτ των 5 με την απουσία του πρώην πρωθυπουργού. «Επιμένω σε αυτό, έχω εμπειρία και θα έπρεπε να τη σεβαστούμε όλοι» δήλωνε ο ίδιος νωρίτερα...

Νίκος Λιονάκης

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες