Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Κωνσταντίνα Κούνεβα - Νένα Βενετσάνου: Nα σώσουμε τον Τζούλιαν Ασάνζ...

 Σε μια διαδικτυακή εκδήλωση που ξεκίνησε με το μήνυμα της μητέρας του Τζούλιαν Ασάνζ προς το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης και συνέχισε με τις σημαντικές παρεμβάσεις των: Κωνσταντίνας Κούνεβα, Νένας Βενετσάνου (από Αθήνα), Αναστασίας Πολίτη (από Παρίσι), Νίκης...
Κωνσταντινίδη (από Θεσσαλονίκη), Emmy Batlin-Λυμπεράκη (από Λονδίνο) και Μάιρας Κουντάνη (από Αθήνα) με σημαντικές παρουσίες όπως του Τρ. Μηταφίδη εκ μέρους του ΣΦΕΑ, σε συντονισμό Ελένης Καρασαββίδου, η Πρωτοβουλία συλλογικοτήτων και ατόμων Greece for Assange παρενέβη στον άμεσο κίνδυνο της διαφαινόμενης έκδοσης του  Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της η μητέρα (Κριστίν Ασάνζ) του φυλακισμένου στο Λονδίνο δημοσιογράφου και εκδότη επεσήμανε πως ο πόνος του να βλέπει το παιδί της να βασανίζεται επί χρόνια γιατί αποκάλυψε αλήθειες εναντίον των ισχυρών είναι πολύ μεγαλύτερος από τον πόνο της γέννας. Κι έκανε έκκληση στους έντιμους συμπονετικούς πολίτες του κόσμου να απευθυνθούν στις πολιτικές τους αρχές ως μέσο πίεσης αφού « η ζωή του Ασάνζ βρίσκεται στα χέρια μας».

H Κωνσταντίνα Κούνεβα αναρωτήθηκε τι να δείχνει άραγε η δίωξη κατά του Ασάνζ, η δίωξη ενάντια σε δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και διεθνώς, σε ερευνητές και εργαζόμενους από όλον το κόσμο. Και απάντησε :«Δείχνει ότι η  ελευθερία  του  λόγου, η ελευθερία στην έρευνα είναι το τελευταίο  πράγμα  που  έχει  σημασία. Τώρα παίζει ρόλο η φάρσα και έχουμε μίμηση δημοκρατίας !»


Η Nένα Βενετσάνου επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Δημοσιεύοντας ιστορικά ντοκουμέντα, αξιόπιστες αποδείξεις για την κατάχρηση της πολιτικής εξουσίας ενάντια σε φτωχούς ανθρώπους με πρόσχημα την εθνική τους ασφάλεια, o Tζούλιαν Ασάνζ έκανε το λάθος και δεν ''παζάρεψε'' τα στοιχεία του με την πολιτική ηγεσία. Αυτό είναι το "έγκλημα".... ''δεν παζάρεψε''.... Αλλά όχι μόνο. Θέτει στις σύγχρονες κοινωνίες των Εθνών και το ερώτημα: Γιατί πρέπει η ανθρωπότητα να ανεχτεί μια μονόπλευρη παγκοσμιοποιημένη σκέψη, από τη στιγμή που ξέρει ότι αυτό προϋποθέτει ακόμα μεγαλύτερη βία ;»

Η Αναστασία Πολίτη αναφέρθηκε στην πρόσφατη ταινία- ντοκιμαντέρ Hacking Justice - Julian Assange των Clara Lopez Rubio και Juan Pancorbo καθώς και στη σπίλωση του ονόματος του φυλακισμένου δημοσιογράφου και ιδρυτή του Wikileaks που ακόμα επιχειρείται έμμεσα από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ενημέρωσε ότι οι δικηγόροι του θα κάνουν αίτημα για προσφυγή στο Ανώτατο Βρετανικό Δικαστήριο.

Πράγματι, το αίτημα κατατέθηκε σήμερα και το αν θα γίνει δεκτή η προσφυγή αυτή θα γνωστοποιηθεί τέλη Ιανουαρίου.

Η Νίκη Κωνσταντινίδου ανέπτυξε νομικές πτυχές της υπόθεσης , τράβηξε την προσοχή σε ιδιαίτερα δυσμενή στοιχεία της δικογραφίας και εξέφρασε  φόβους για αρνητική έκβαση και έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι το κίνημα διεθνώς  πρέπει να εντατικοποιηθεί.

Η Έμμυ Μπάτλιν περιέγραψε αξιοθαύμαστες και μακροχρόνιες ακτιβιστικές δράσεις στο Λονδίνο και τη σημασία τους και μετέφερε αγωνιστικό ενθουσιασμό.

Η Μάιρα Κουντάνη παρατήρησε ότι η κινητοποίηση στους δρόμους της Αθήνας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα είναι ισχνή αν και υπαρκτή.

► Ανακοίνωση για τα γεγονότα έβγαλε ο ΣΦΕΑ.

Τις εξελίξεις μπορείτε να τις παρακολουθείτε στη σελίδα fb GREECE FOR ASSANGE

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες