Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Μπάσκετ: Το Κύπελλο στον Ολυμπιακό, έσβησε ο Παναθηναϊκός στο τέλος

newsbreak

Ιδανικός αυτόχειρας ο Παναθηναϊκός. Κατάφερε ένα δικό του ματς κι ένα δικό του Κύπελλο να το… χαρίσει στον Ολυμπιακό! Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι «πράσινοι» έδειχνα κυρίαρχοι με καλή απόδοση, έλεγχο του αγώνα και σκορ (67-58). Κι όμως η κόρνα της λήξης βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να επιστρέφουν (κι όχι μόνο στον τελικό) με 81-73.

Ο Ολυμπιακός στο τέταρτο δεκάλεπτο κατάφερε να τα… σβήσει όλα. Σκόραρε κατά ριπάς, κάλυψε

διαφορά 12 πόντων και το βασικότερο τον υποχρέωσε σε σιγή επτάμισι λεπτών!

Από εκεί κι ύστερα αναδείχτηκαν τα προτερήματα του Ολυμπιακού που άνοιγε τη ψαλίδα στο σκορ και τα μειονεκτήματα του Παναθηναϊκού που δεν μπορεί υπό πίεση να βγάλει αντίδραση και ρίχνει «λευκή πετσέτα».

Βγήκε στον κόουτς των «ερυθρόλευκων» η έμπνευση να βάλει πάνω στον Νέντοβιτς τον Βεζένκοφ. Μπορεί να έχασε με τον τρόπο αυτό ένα καλό παίκτη, αλλά κατάφερε να χαλάσει το «βαρύ χαρτί» των αντιπάλων του.

Τα δεκάλεπτα: 17,21,45-39, 67-58, 73-81

Διαιτητές: Φούφης, Κορομηλάς, Τσαρούχα

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Μέικον 10 (2), Παπαγιάννης 10 (12ρ.), Μποχωρίδης 2, Κασελάκης 4, Ουάιτ 15 (1), Γιόβιτς, Νέντοβιτς 23 (4), Έβανς 6, Σαντ Ρόος 3 (1)

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 8 (1), Ντόρσεϊ 21 (3), Λαρεντζάκης, Φαλ 7, Σλούκας 10 (1), Μάρτιν 4, Βεζένκοφ 18 (2, 13ρ.), Πρίντεζης, Παπανικολάου 2, Ζαν Σαρλ 2, ΜακΚίσικ 9

Ο Τάιρελ Ντόρσεϊ ψηφίστηκε ως MVP του τελικού. Μετά τη βράβευσή του είπε:

«Ήταν μια σκληρή μάχη. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλή άμυνα, παίξαμε σκληρά. Τους αναγκάσαμε να κάνουν λάθη και εκτελέσαμε το πλάνο μας στην επίθεση. Δεν πανικοβληθήκαμε. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα για όλους στον οργανισμό. Πήραμε την κούπα, είναι κάτι όμορφο. Πρέπει να συνεχίσουμε».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες