Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Έρχονται βασιλείς και πρίγκιπες, για την εκταφή της πρώην Βασίλισσας Αλεξάνδρας


Αρκετά μέλη των πρώην βασιλικών οικογενειών της Ελλάδας, της Σερβίας και άλλων κρατών της Ευρώπης αναμένεται να φτάσουν αύριο στη χώρα μας με αφορμή την εκταφή των λειψάνων της πρώην Βασιλίσσης Αλεξάνδρας της Γιουγκοσλαβίας κόρης του Βασιλέως Αλεξάνδρου της Ελλάδος και της Ασπασίας Μάνου.

Η τελετή πρόκειται να πραγματοποιηθεί
αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου στο Τατόι που βρίσκεται θαμμένη
Τα οστά της πρώην βασίλισσας  θα μεταφερθούν στο Βελιγράδι όπου και θα ενταφιαστούν στις 26 Μαΐου μαζί με τα οστά του Βασιλέως Πέτρου και της Βασιλίσσης Μαρίας που έχουν φτάσει ήδη στο Βελιγράδι.
Σε εγρήγορση βρίσκεται και το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς υψηλά πρόσωπα θα παραβρεθούν στην αυριανή τελετή.
«Μετά από αίτημα της τ. βασιλικής οικογενείας της Σερβίας, η Ελληνική Κυβέρνηση συναίνεσε, σε συμφωνία με την Κυβέρνηση της Σερβίας, να γίνει η εκταφή των οστών της βασίλισσας Αλεξάνδρας, τα οποία θα διαμετακομισθούν, με μέριμνα του Υπουργείου Εξωτερικών, στο Βελιγράδι, όπου θα ενταφιασθούν στον εκεί οικογενειακό τάφο» αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με  πληροφορίες στην τελετή επαναταφής των σορών στο Βελιγράδι θα παραστούν αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί, πρέσβεις και άλλοι αξιωματούχοι ενώ εκτιμάται ότι στην τελετή θα παραστεί ο Πρόεδρος της Σερβίας ο ρόλος του οποίου ιστορικά υπήρξε καθοριστικός για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.
Μετά την εκταφή στο Τατόι η σωρός της Βασίλισσας Αλεξάνδρας θα μεταβεί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και από κει με ειδική πτήση στο Βελιγράδι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες