Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Τη χειρούργησαν στην καρδιά... κατά λάθος!

xeiroyrgeio2 626 355Ένα νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής παραδέχτηκε σήμερα ότι μια 83χρονη ασθενής που νοσηλευόταν σε αυτό υποβλήθηκε κατά λάθος σε. . . επέμβαση καρδιάς επειδή οι γιατροί μπέρδεψαν το όνομά της με μιας άλλης γυναίκας.

"Λόγω μιας ασυνεννοησίας, χειρουργήθηκε λάθος ασθενής", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιδιωτική κλινική Mediclinic του Κίμπερλι, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα της διπλά άτυχης γυναίκας.
Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Beeld, η Ρίτα ντου Πλέσις, 83 ετών, ήταν εκείνη που οδηγήθηκε στη χειρουργική κλίνη για να της γίνει παροχέτευση του υγρού που είχε συσσωρευτεί στο περικάρδιο. Στην πραγματικότητα, η ηλικιωμένη δεν ήταν καρδιοπαθής: έπασχε μόνο από αναπνευστική λοίμωξη.
Ο γιατρός της έκανε λάθος το όνομα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον χειρουργό. Αντιλήφθηκε το πρόβλημα αφού είχε ξεκινήσει η επέμβαση. Ο γιατρός και το νοσοκομείο ζήτησαν συγγνώμη από τη γυναίκα και την οικογένειά της.
Η Mediclinic διευκρίνισε ότι η ντου Πλέσις "ανταποκρίθηκε καλά στην επέμβαση" και δεν πρόκειται να της χρεώσουν τη "θεραπεία" που της έκαναν.
(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες