Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Πόλεμος Κόκκαλη-Μελισσανίδη για τον ιππόδρομο




Διαβάστε στο UNFOLLOW 33 (τεύχος Σεπτεμβρίου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα: «Πόλεμος Κόκκαλη-Μελισσανίδη για τον ιππόδρομο», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου.

Διαβάστε στο UNFOLLOW 33: “Σε «κούρσα» διαπλεκόμενων συμφερόντων εξελίσσεται ο διαγωνισμός για την εκχώρηση της αποκλειστικής άδειας διοργάνωσης και διεξαγωγής του ιπποδρομιακού στοιχήματος για τα επόμενα 20 χρόνια στην Ελλάδα.
Με την κυβέρνηση Σαμαρά να αναλαμβάνει για πολλοστή φορά να παίξει το ρόλο του «διαιτητή» στην αρένα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, η απόκτηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος μετατράπηκε σε πεδίο σύγκρουσης επιχειρηματικών φατριών, με πρωταγωνιστές τον Σ. Κόκκαλη μέσω της Intralot και τον Δ. Μελισσανίδη, με όχημα τον ΟΠΑΠ και το επενδυτικό fund Global Family Partners.”
Στις 28 Αυγούστου το ΤΑΙΠΕΔ κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό για την εκποίηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος, θεωρώντας “μη ικανοποιητική” την προσφορά της Intralot.
Πώς η εταιρεία του Σ. Κόκκαλη βρέθηκε να καταθέτει τη μοναδική προσφορά σε μια ακόμη προσπάθεια ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ;
Γιατί “βγήκε από τη μέση” ο γαλλικός κολοσσός PMU;
Ποια ήταν η κίνηση που άλλαξε τελευταία στιγμή τα δεδομένα και πώς συνδέεται με τον Δημήτρη Μελισσανίδη;
Αν το ιπποδρομιακό στοίχημα δεν ξεπερνά το 1% του εγχώριου στοιχηματικού τζίρου, ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα της αντιπαράθεσης;
Τι φοβάται ο Δ. Μελισσανίδης και οι Τσέχοι συνέταιροί του για το μέλλον του ΟΠΑΠ, αν ο Κόκκαλης “πατήσει πόδι” στην αγορά του τζόγου;
Ποια θα είναι οι επόμενες κινήσεις στον επιχειρηματικό πόλεμο Κόκκαλη-Μελισσανίδη;
Ποια θέση θα πάρει ο Σαμαράς, στην κόντρα μεταξύ του Δ. Μελισσανίδη στενού του φίλου ήδη από την εποχή της ΠΟΛΑΝ και του Σ. Κόκκαλή, παλιού “γνώριμου” από την εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ανταγωνισμού για τις οπτικές ίνες;
Στο UNFOLLOW 33, που κυκλοφορεί, παρακολουθούμε άλλη μια ιστορία εγχώριας διαπλοκής, με θύμα τη δημόσια περιουσία: πώς ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας μετατράπηκε από κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση σε καταχρεωμένο βαρίδι προς εκποίηση ή εκκαθάριση, για να χαριστεί μπιρ παρά στους επιχειρηματίες που καραδοκούν.
Διαβάστε στο UNFOLLOW 33 (τεύχος Σεπτεμβρίου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα: «Πόλεμος Κόκκαλη-Μελισσανίδη για τον ιππόδρομο», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες