Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ η πρώην «σιδηρά κυρία» της Hewlett-Packard


fiorina karli
Πριν από δέκα χρόνια ήταν η ισχυρή κυρία της «Σίλικον Βάλει», τώρα, όμως, θέλει να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Η πρώην πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Hewlett-Packard, Κάρλι Φιορίνα, αποκάλυψε ότι οι πιθανότητες να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2016 είναι
«πολύ υψηλή», τονίζοντας ότι θα ανακοινώσει επισήμως τα σχέδιά της στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.
Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο «Fox News» , η Φιορίνα υποστήριξε ότι οι πιθανότητες να είναι υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα είναι «πάνω από 90%». Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν μπορεί να κάνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις καθώς εργάζεται για να συγκροτήσει το επιτελείο της και να συγκεντρώσει «τη σωστή υποστήριξη» και τους οικονομικούς πόρους.
Η Κάρλι Φιορίνα ανέλαβε τα «ηνία» της Hewlett-Packard από το 1999 έως το 2005. Την εποχή εκείνη θεωρούνταν μία από ισχυρότερες γυναίκες στη Σίλικον Βάλεϊ και κατάφερε να αναδείξει την εταιρεία ως το μεγαλύτερο κατασκευαστή υπολογιστών στον κόσμο, μετά τη συγχώνευση με την «Compaq».
Η Φιορίνα αποχώρησε από την Hewlett-Packard το Φεβρουάριο του 2005 καθώς ο επιχειρηματικός «γάμος» με την Compaq δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και η ίδια δέχτηκε εντονότατες επικρίσεις για τη φιλόδοξη στρατηγική της.
Έκτοτε έχει προσπαθήσει να εκλεγεί γερουσιαστής με τους Ρεπουμπλικάνους. Για τους επικριτές της, μέσα στα έξι χρόνια της θητείας της στο «τιμόνι» της εταιρείας, έσπειρε τον οικονομικό όλεθρο... σαν μαύρη γάτα. Από το 1999 μέχρι το 2005 απέλυσε 18 χιλιάδες εργαζόμενους, οδήγησε την εταιρεία με μαθηματική ακρίβεια στα πρόθυρα της κατάρρευσης και για να δεχτεί να αποχωρήσει από την εταιρεία, η οποία της ζητούσε επίμονα να της... αδειάσει τη γωνιά, ζήτησε αποζημίωση ύψους 42 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία και έλαβε. Και να σκεφτεί κανείς ότι, στα τέλη της δεκαετίας του '90, η Hewlett Packard την υποδέχτηκε στο τιμόνι της εταιρείας ως... σωτήρα.
Το 1998 απέκτησε τον τίτλο της πιο πιο ισχυρής γυναίκας στον κόσμο των επιχειρήσεων από το περιοδικό «Fortune» ενώ το 2009 το όνομά της συμπεριελήφθη στους 20 χειρότερους Αμερικανούς CEO όλων των εποχών από το περιοδικό «Conde Nast Portfolio». Αυτοί οι δύο τίτλοι προδίδουν μία ταραχώδη καριέρα στον κόσμο των επιχειρήσεων , η οποία σημαδεύτηκε από δύο κομβικά γεγονότα: τον διορισμό της Κάρλι Φιορίνα ως προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της Hewlett- Packard (1999) και τον εξαναγκασμό της σε παραίτηση.
newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες