Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ!

ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ!


e
Με μια πομπή αφιερωμένη στην ενίσχυση της εύθραυστης ειρήνης στο Donbass, το Άγιο φως του Πάσχα μαζί με ιερά κειμήλια έφθασαν χθες στον καθεδρικό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα , στο Ντόνετσκ.

Με την ευλογία του Αρχιμανδρίτη Ηλία της Ρώσικης Ορθόδοξης Εκκλησίας, παραδόθηκε στον καθεδρικό ναό , ένας Λατρευτικός Σταυρός ο οποίος περιέχει Τίμιο Ξύλο καθώς και σταυρόσχημη λειψανοθήκη με οστά δεκάδων Αγίων.
Ο ιερομόναχος Μακάριος που επίσης συνόδευε τα κειμήλια τα οποία δωρίστηκαν στη νεοσύστατη Δημοκρατία του Ντονέτσκ, είπε:
«Επάνω στη λατρεία του Σταυρού και στους κανόνες της προσευχής , η Αγία Ρωσία ανέκτησε γη και έλαβε στρατιωτικές νίκες, για παράδειγμα το Κουλίκοβο και το Μποροντίνο».
necke-2
Πρόσθεσε ότι ένα λείψανο περιέχει χώμα από το  χωριό Γκοντένεβο όπου υπάρχει ένας παλαιός θαυματουργικός σταυρός  600 χρόνια πριν την πτώση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.
«Η παρουσία του θαυματουργικού σταυρού  σηματοδοτεί τη συνέχεια της Ορθόδοξης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από την Αγία Ρωσία» – δήλωσε ο π.Μακάριος.
Ο ιερομόναχος Μακάριος και ο αρχιμανδρίτης Ηλίας  ξεκίνησαν την πομπή τους τον Μάρτιο, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως δήλωσε ένας από τους διοργανωτές (Sergey Polyakov).
Στις 14 Απριλίου, η πομπή έφτασε στο  Κουλίκοβο και στο χωριό Κρασυλίνια όπου τελέστηκε λειτουργία στο ναό του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ. Οι συμμετέχοντες της πομπής επισκέφθηκαν επίσης το περίφημο μοναστήρι του Αγίου Τύχωνα του Ζαντόνσκ. Λειτουργία  πραγματοποιήθηκε και στον Καθεδρικό Ναό του Λούγκανσκ, παρουσία των αρχών της Νέας Ρωσίας ενώ επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς πολιτοφύλακες έγινε στο Ντεμπάλτσεβε.Πέρασαν και από τον καθεδρικό του Λουγκάνσκ.
11156248_985845851427008_5148770984025603064_n
ecke-1
Η πομπή ολοκληρώθηκε στον καθεδρικό του Ντόνετσκ, όπου και μεταφέρθηκαν τα ορθόδοξα κειμήλια. Η εκκλησία του Σωτήρος τα υποδέχθηκε με πανηγυρικούς ύμνους και με την παρουσία του επισκόπου Βαρσανούφιου.
onecke-3
Στην τελετή  παρέστησαν οι αρχές της Λαικής Δημοκρατίας ενώ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου  Ντονέτσκ/Λουγκάνσκ (A. Purgin) δήλωσε:
«Το κράτος μας αναθέτει ένα ιδιαίτερο ρόλο στην Ορθοδοξία . Αυτή θα μας γεμίσει και  ολοκληρώσει  την πνευματική ζωή των πολιτών της νέας δημοκρατίας »
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες