Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Oι Ουκρανοί είναι αναγκασμένοι να σφίξουν το ζωνάρι, εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης.

empty selves
Οι περισσότεροι Ουκρανοί σήμερα αναγκάζονται να ξοδεύουν λιγότερα και να είναι πιο ολιγαρκείς καθώς η οικονομία της χώρας χειροτερεύει. Ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί στο εκπληκτικό 33% το 2015, ενώ το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 5,5 %.

Η οικονομική κρίση στην Ουκρανία γίνεται όλο και χειρότερη, καθώς περίπου το 80% των Ουκρανών αναγκάζεται να περικόψει τις δαπάνες, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών GfK Ουκρανία.
Από πέρυσι, το 59% των Ουκρανών έχει αρχίσει να αγοράζει φθηνότερες μάρκες ρούχων και παπουτσιών, το 55 % είπαν ότι σταμάτησαν να ψωνίζουν όπως παλιά, και 43 % είπαν ότι πηγαίνουν σε καταστήματα μόνο σε περιόδους εκπτώσεων.
empty selves1
Από τις αρχές του 2015, οι πωλήσεις των ειδών ένδυσης μειώθηκαν κατά 30-40 % σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Οι ιδιοκτήτες Επιχειρήσεων εισάγουν κατά μέσο όρο 35-40 % λιγότερα εμπορεύματα σε σύγκριση με το περασμένο έτος, δήλωσε ο Σεργκέι Mazur, ο διευθυντής της εταιρείας εισαγωγών Vitis Group.
Τα εστιατόρια και οι καφετέριες επίσης περνούν δύσκολες στιγμές. Οι επισκέπτες στο Κίεβο παραγγέλνουν στα εστιατόρια μόνο τα λιγότερα ακριβά φαγητά και ποτά στο μενού, σύμφωνα με την Όλγα Nasonova, ειδικό σύμβουλο εστιατορίων.
"Ορισμένα εστιατόρια αρνούνται να εισάγουν κρασιά που έχουν κόστος αγοράς πάνω από 300 hryvnias Ουκρανίας ανά φιάλη, επειδή δεν μπορούν να τα πουλήσουν για 600 hryvnias Ουκρανίας," εξηγεί η Nasonova.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, ο πληθωρισμός στην Ουκρανία αναμένεται να αυξηθεί από 12,1% στο εκπληκτικό 33,5%, ενώ το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 5,5 %.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες