Πληθαίνουν οι συγκρούσεις σε διπλωματικό αλλά και σε επίπεδο ένοπλων επιχειρήσεων στην περιοχή των Βαλκανίων. Μια σειρά γεγονότων που καλύπτονται από τον τομέα ενημέρωσης του prisonplanet.gr μας δείχνει ανησυχητικά σημάδια αποσταθεροποίησης στην περιοχή.
Η Αλβανία θέτει θέμα θαλασσίων και χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα, λόγω αμφισβήτησης του δικαιώματος της Ελλάδας, για έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Ανοίγει μέτωπο διεκδίκησης Ελληνικών περιοχών, που καθορίζονται με την Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες του 2009 και προχωρά ακόμη περισσότερο, ώστε να διεκδικεί μέχρι και χερσαία σύνορα.
Στην περιοχή των Σκοπίων ωθεί τους Αλβανόφωνους πληθυσμούς σε κινητοποιήσεις εναντίον της τοπικής κυβέρνησης και μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών παρατηρητών, μετά από υποκίνηση της CIA που κρύβεται επιμελώς, κάθε φορά πίσω από τις ένοπλες εξεγέρσεις του απλού αλβανόφωνου καταπιεζόμενου «λαού» ή πίσω από τις δυνάμεις του UCK που καραδοκεί στο Κοσσυφοπέδιο, ως δύναμη πυρός διαθέσιμη για κάθε περίσταση στο πλευρό της Νέας Τάξης του ΝΑΤΟ.
Η Σερβία «σκοντάφτει» στις προϋποθέσεις για ένταξη στην Ε.Ε. στο γεγονός, ότι πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Ενώ πληρεί τις οικονομικές προϋποθέσεις, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, ξαφνικά οι Βρυξέλλες θέτουν θέμα αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, ενώ παράλληλα οι αμερικανοί οξύνουν την αντιπαράθεση στο εσωτερικό της χώρας κι ενάντια στον Σερβοβόσνιο ηγέτη Μίλοραντ Ντόντικ, ο οποίος εξέφρασε τα φιλορωσικά του αισθήματα και όπως φαίνεται δέχεται επιθέσεις γι' αυτό.
Η Βουλγαρία στέλνει στρατό στα σύνορά της με τα Σκόπια, σε μια προσπάθεια να ανακόψει τυχόν κύμα προσφύγων, λόγω των συγκρούσεων στο Κουμάνοβο. Αξιουματούχοι της χώρας επισημαίνουν, ότι παρακολουθούν με ενδιαφέρον κι ανησυχία τα τεκταινόμενα στην περιοχή.
Όλα αυτά συμβαίνουν μετά το ξέσπασμα του αλβανού Έντι Ράμα στις Βρυξέλλες και τη δήλωσή του, ότι οι Αλβανοί της Αλβανίας και του Κοσσόβου θα ενωθούν και μάλιστα «είτε μέσα από τις διαδικασίες της Ε.Ε. είτε με αντίδραση στην οκνηρία που επιδεικνύει». Με τις εμπρηστικές αυτές δηλώσεις και τα γεγονότα που ακολούθησαν, φαίνεται ότι έχει ενεργοποιηθεί ξανά το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας, στο οποίο σχέδιο οι Αλβανοί διεκδικούν εκτός από το Κόσοβο, μέρος των Σκοπίων, της Ελλάδας και του Ν. Μαυροβουνίου. Συνήθως οι ενεργοποιήσεις αυτές αυνοδεύονται από την κάλυψη του ΝΑΤΟ και των Τούρκων κι Αμερικανών.
Από την άλλη πλευρά η Ρωσία αντιλαμβάνεται, ότι αυτές οι κινήσεις έχουν ως τελικό στόχο την ίδια και τα συμφέροντά της στην περιοχή, ενώ ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εκφράζει την ανησυχία του για τα γεγονότα: «Εξέφρασα την ανησυχία μας για την αυξανόμενη αναφορά που γίνεται στην αποκαλούμενη "Μεγάλη Αλβανία". Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε ανοιχτή αντιπαράθεση στα Βαλκάνια και κανένας πολιτικός δεν επιτρέπεται να μιλάει για την δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας».
Αντίθετα η Ε.Ε. δε δείχνει να θεωρεί πρόβλημα την Αλβανική συμπεριφορά και οι αντιδράσεις της είναι ήπιες και υποτονικές.
Μια αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια λειτουργεί ως αποτελεσματικός μοχλός πίεσης ενάντια στη Ρωσία και τα συμφέροντά της, ενώ επιφέρει πλήγματα σε όλες τις γειτονικές Ορθόδοξες χώρες και τους Χριστιανικούς τους πληθυσμούς, οι οποίοι είναι και ο κύριος στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων και του αφεντικού τους, του Αντιχρίστου.
Σε όλη την περιοχή της Μεσογείου οι χριστιανικοί πληθυσμοί και οι ορθόδοξοι χριστιανοί εκδιώχθηκαν, βασανίστηκαν και σφαγιάσθηκαν κατά χιλιάδες, ιδιαίτερα από το 1992 κι έπειτα. Μετά την αποσταθεροποίηση και το χάος που έσπειραν τα γεράκια του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο ήρθε και πάλι η σειρά των Βαλκανίων να θρηνήσει χριστιανικούς πληθυσμούς; Ότι κι αν ετοιμάζουν πάντως σίγουρα δεν είναι για καλό.
prisonplanet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου