Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κλέφτες πήραν 80.000 ευρώ από γιαγιά που έκανε ανάληψη και τα κατέθεσαν πίσω στην Τράπεζα



Παρακολούθησαν στην τράπεζα την γιαγιά που «τράβηξε» όλες τις οικονομίες της, πήγαν στο σπίτι της, όπου τα φύλαγε στην ντουλάπα της και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τα κατέθεσαν εκ νέου σε άλλη τράπεζα
Σκηνές απείρου κάλους έχει προκαλέσει ο πανικός που έχουν δημιουργήσει οι αμετροεπείς φωνές... με θύματα τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Τρανταχτό παράδειγμα η περίπτωση μίας 80χρονης στην Ιεράπετρα της Κρήτης.
ADVERTISEMENT
Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη και ενώ ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη το ανεξέλεγκτο «bank run», η ηλικιωμένη μετέβη στο υποκατάστημα της τράπεζας που διατηρούσε τις οικονομίες μίας ολόκληρης ζωής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247, ένα ζευγάρι Ρομά από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, μαζί με έτερο συνεργό τους που αναζητείται, παρακολούθησαν την ηλικιωμένη η οποία βγήκε από την τράπεζα έχοντας 80.000 ευρώ μέσα σε μία ναύλον σακούλα του σουπερμάρκετ και την ακολούθησαν μέχρι το σπίτι της. Εκεί ο 29χρονος προσποιήθηκε τον ηλεκτρολόγο και κάλεσε την ηλικιωμένη να κατέβει κάτω από το σπίτι της για να της δείξει δήθεν κάτι γραμμές ρεύματος που έπρεπε να επισκευάσει. Καθώς την απασχολούσε, ο έτερος συνεργός του, που αναζητείται, ανέβηκε στο σπίτι της 80χρονης, όπου δεν δυσκολεύτηκε να εντοπίσει την σακούλα στην ντουλάπα του υπνοδωματίου της ηλικιωμένης και κατέβηκε με αυτή, δίχως να γίνει αντιληπτός.
Το πλέον απίστευτο και όμως αληθινό αυτής της ιστορίας, είναι ότι οι κλέφτες ...ενίσχυσαν ξανά την ίδια ημέρα κιόλας ..την ρευστότητα του τραπεζικούς συστήματος. Το μεσημέρι κιόλας η 27χρονη σύντροφος του 29χρονου, μετέβη σε άλλο υποκατάστημα τράπεζας της Ιεράπετρας και άνοιξε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου κατέθεσε τις οικονομίες της γιαγιάς που είχαν κλέψει. Όταν η ηλικιωμένη ανακάλυψε τι της είχε συμβεί, κάλεσε σε κατάσταση σοκ την Αστυνομία.
Οι άντρες της Ασφάλειας Ιεράπετρας ανακάλυψαν πως το ζευγάρι διέφυγε για Πειραιά με πλοίο των Μινωικών γραμμών την Παρασκευή  και αφού ήρθαν σε επικοινωνία με τον καπετάνιο του πλοίου, το προσωπικό ασφαλείας του καραβιού συνέλαβε το ζευγάρι και τους παρέδωσε στο Λιμενικό, μόλις έφτασαν το βράδυ στον Πειραιά και στη συνέχεια στην Αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 29χρονος κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει για τη τέλεση ανάλογων πράξεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες