Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Πώς θα καταλάβετε αν το συκώτι σας λειτουργεί σωστά;


sukotiΑποθήκη βιταμινών και μετάλλων, παραγωγή πρωτεϊνών, αποτοξίνωση του οργανισμού, χώνεψη τροφής, είναι μερικές από τις πολύτιμες λειτουργίες του συκωτιού μας.

Και καθώς ο πόνος στο συκώτι είναι μάλλον ασυνήθιστος, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, θα πρέπει να γνωρίζουμε τις ενδείξεις εκείνες που θα μας θορυβήσουν και θα αναζητήσουμε ιατρική συμβουλή.
-Δερματικές αλλαγές:
Πρόκειται για μια σημαντική ένδειξη προβλήματος που δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε. Είτε πρόκειται για αποχρωματισμό δέρματος που παίρνει μια κιτρινωπή απόχρωση είτε για τα νύχια ή τα ακροδάχτυλα που σταδιακά κιτρινίζουν, η αιτία ίσως θα πρέπει να αναζητηθεί στο συκώτι που αδυνατεί να αποβάλει τις τοξίνες και συσσωρεύει μια ουσία, τη χολυλεθρίνη κάτω από το δέρμα, με αποτέλεσμα να κιτρινίζει.
-Φαγούρα στο δέρμα:
Οι ειδικοί αναφέρουν πως η υπερευαισθησία στο δέρμα που εκδηλώνεται με έντονη φαγούρα που χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να υποδηλώνει προβλήματα στο συκώτι.
-Ούρα:
Προβλήματα στο συκώτι μπορεί να υποδηλώνει και το χρώμα των ούρων που μπορεί να είναι πολύ πιο σκούρο από το συνηθισμένο καθώς και των κοπράνων.
-Ναυτία και εμετοί:
Αν η ναυτία και οι εμετοί σ΄σς ταλαιπωρούν χωρίς εμφανή λόγο, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία στο συκώτι σας.
-Αίσθημα κόπωσης:
Αν νιώθετε συχνά κουρασμένοι ακόμη και αν έχετε κοιμηθεί καλά, ενδεχομένως, θα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας καθώς ένα υποτονικό συκώτι δημιουργεί μια μόνιμη κόπωση.
-Προβλήματα κοιλιακής φύσεως:
Ίσως εκδηλώνονται ως κράμπες ή πόνοι στην κοιλιά, αέρια ή και έντονο πρήξιμο. Συνήθως, τα συμπτώματα αυτά γίνονται πιο έντονα όσο χειροτερεύει και η κατάσταση στο συκώτι μας.
clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες