Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Συρία: ιάπωνας δημοσιογράφος όμηρος της al Nusra παρακαλεί να τον σώσουν Daesh Συρία: ιάπωνας δημοσιογράφος όμηρος της al Nusra παρακαλεί να τον σώσουν

H κυβέρνηση της Ιαπωνίας δήλωσε σήμερα ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση ενός γιαπωνέζου δημοσιογράφου που κρατείται όμηρος από την τρομοκρατική οργάνωση al Nosra, τη συριακή πτέρυγα της Al Qaïda, αφότου διακινήθηκε μια φωτογραφία στο internet που φαίνεται να παρουσιάζει αυτόν τον άνδρα.

Η φωτογραφία που φάινεται να διαδόθηκε χθες το βράδυ στο internet, δείχνει έναν άνδρα με γενειάδα ντυμένο στην πορτοκαλί στολή να κρατάει μια επιγραφή που αναφέρει στα ιαπαωνικά: « σας παρακαλώ βοηθήστε με. Αυτή είναι η τελευταία μου ευκαιρία! ».Το κάλεσμα αυτό υπογράφεται από τον : « Jumpei Yasuda ». Η τύχη του Jumpei Yasuda, που είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος από το 2003, ήρθε στο φως τον τελευταίο Μάρτη από ένα βίντεο που τον έδειχνε να διαβάζει ένα μήνυμα προς την χώρα του και την οικογένειά του. Σύμφωνα με τα médias,αιχμαλωτίστηκε από την al Nosra αφού εισήλθε από την Τουρκία στη Συρία εδώ και έναν χρόνο περίπου τον Ιούνη του 2015.
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δήλωσε ο ΥΠΕΞ της ο Fumio Kishida, αναλύει τη νέα φωτογραφία και θεωρεί ότι πρόκειται για τον  Yasuda. Ο γγ της κυβέρνησης ο Yoshihide Suga είπε ότι το Tokyo κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον απελευθερώσει.
Στις αρχές του 2015, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε αποκεφαλίσει 2 γιαπωνέζους – έννα σύμβουλο ασφαλείας και ένας πολεμικό ανταποκριτή. Τότε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είχε δηλώσει ότι δεν θα διαπραγματευόταν την απελευθέρωση των ομήρων με τζιχαντιστές.le figaro 30.5.16
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες