Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν σε κλουβιά!



Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, έκανε την διαπίστωση (ως εκεί) πως πρόκειται για «προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Για την κυβέρνηση είναι ένα αναγκαίο σχέδιο «ανεπαρκούς στέγασης». Όπως και αν βαφτίζεται όμως, δεν παύει να είναι μια τραγική εικόνα του 21ου αιώνα όπου άνθρωποι σε μια από τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου είναι αναγκασμένοι να ζουν σε κλουβιά!

Το Χονγκ Κονγκ, είναι ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα του πλανήτη. Από το λιμάνι του διεξάγεται το μεγαλύτερο ποσοστό εξαγωγών της Κίνας, ενώ είναι μια από τις έδρες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Πίσω όμως από τους πανύψηλους ουρανοξύστες και τα δισεκατομμύρια των συναλλαγών, κρύβεται η πραγματική εικόνα.
1akage1
Άνθρωποι οι οποίοι δεν ανήκουν στις προνομιούχες τάξεις αυτού του κόσμου, είναι αναγκασμένοι να ζουν σε κλουβιά μόλις 1,5 τετραγωνικού.
1akage2
Οι «οικίες» αυτές, πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του 1950, όταν και προορίζονταν για τη «στέγαση» των νέων που συνέρρεαν από την ενδοχώρα της Κίνας αναζητώντας μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή.
1akage3
Ολόκληρα συγκροτήματα πολυκατοικιών που ο κάθε όροφός τους φιλοξενεί μέχρι και 30 «σπίτια κλουβιά», δεσπόζουν στις φτωχογειτονιές του «κοσμοπολίτικου» Χονγκ Κονγκ.
1akage4
Και επειδή μιλάμε για παγκόσμιο οικονομικό κέντρο, όλα μετριούνται με το κέρδος. Έτσι και εδώ, οι άνθρωποι που είναι αναγκασμένοι να ζουν σε αυτές τις συνθήκες, υποχρεώνονται να δίνουν ενοίκιο 150-170 δολαρίων για το κλουβί τους. Αναλογικά, πληρώνουν το τετραγωνικό ακριβότερα από όσο κοστίζει ένα μέσο σπίτι.
1akage5
Τα λόγια είναι περιττά. Απολαύστε πολιτισμό του 21ου αιώνα. Ένα πολιτισμό που θέλει τους ανθρώπους φυλακισμένους σε κλουβιά.
1akage6
1akage7
1akage8
Θάνος Κόφινάς
mentality10.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες