Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Βουτιά και τσίπουρο για τον Πούτιν...


Ισως να μην το προσέξατε, αλλά η προτίμηση που έδειξε ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, στο «Divani Apollon Palace», έχει και μια άλλη σημασία. Θα μπορέσει να κάνει και...
μια βουτιά στη θάλασσα προτού μεταβεί στο Αγιον Ορος. Και το Σάββατο το πρωί έχει φροντίσει να βρεθεί αρκετός χρόνος για βουτιά, αφού έχει προγραμματίσει να βρίσκεται στο Αγιον Ορος στις 2 μετά το μεσημέρι. Αλλωστε για τον ίδιο λόγο (για τη βουτιά) προτιμά το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο Καβούρι και ο κ. Γιούνκερ όταν επισκέπτεται την Ελλάδα. Να σημειώσω εδώ ότι οι Ρώσοι για ένα βράδυ δεν έχουν κλείσει μόνο ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, αλλά τρία. Τον «Αστέρα» και το «Λαγονήσι».


Η υποδοχή που επιφυλάσσεται στον κ. Πούτιν στο φρουρούμενο από Ρώσους «φουσκωτούς» Αγιον Ορος θα είναι, μαθαίνω, εντυπωσιακή. Θα υπάρξει όχι μία αλλά δύο επίσημες υποδοχές. Μία στο Πρωτάτο και μία στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα (Ρωσικό Μοναστήρι). Θα υπάρξουν και δύο δοξολογίες και εις μεν στις Καρυές μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει και το παραδοσιακό «κέρασμα» (που δεν είναι τίποτα άλλο από γλυκό του κουταλιού και τσίπουρο), εις δε στο ρωσικό μοναστήρι μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει η «τράπεζα», δηλαδή δείπνο προς τιμήν του κ. Πούτιν και του ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο ρώσος πρόεδρος θα παραμείνει στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους μόνον πέντε ώρες, θα παρευρίσκεται και εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη ενώ, όπως μαθαίνω, έχει ήδη ετοιμαστεί και το δώρο που θα του προσφερθεί. Πρόκειται για μια σπάνια εικόνα του Ιησού, βυζαντινής τεχνοτροπίας.

ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες