Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Πλοίο φορτωμένο με αυτοκίνητα βυθίζεται στο Ομάν (photos)

ship_cars_sunk
Ένα Ινδικό φορτηγό πλοίο φορτωμένο από τα ΗΑΕ με οχήματα και προμήθειες τροφίμων που προορίζονταν για την Υεμένη βυθίστηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, ευτυχώς χωρίς να έχουν αναφερθεί θύματα.

Οι αστυνομικές αρχές συνεπικουρούμενες από ψαραδές από το Ομάν διέσωσαν και τα 11 μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν επί του πλοίου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ομάν.
Το φορτίο του πλοίου φορτώθηκε στο Sharjah, αλλά το πλοίο βυθίστηκε στην Αραβική Θάλασσα περίπου 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά του AS-Suwayh εξαιτίας μιας “τεχνικής βλάβης”, ανέφεραν επίσημες πηγές που υποψιάζονται ότι το αγνώσρτων στοιχείων πλοίο ήταν υπερφορτωμένο.
Σύμφωνα με τους Times of Oman το πλοίο μετέφερε 69 οχήματα, τρόφιμα, ελαστικά και λάδια μηχανής, ενώ είχε προορισμό το λιμάνι της Μουκάλα στη νοτιο-ανατολική Υεμένη.
Οι κρατικές αρχές έστειλαν μια ομάδα να καθαρίσει από τα συντρίμμια και να διασώσει από τη μόλυνση τις θαλάσιες χελώνες της περιοχής.
Πρόκειται για την τρίτη βύθιση πλοίου στην περιοχή μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα, σε μια χώρα που κλονίζεται από την διένεξη μεταξύ των κρατικών αρχών και ανταρτών της Αλ Κάιντα, με το τελευταίο χτύπημα με ρουκέτα που σημειώθηκε στις 16 Αυγούστου να κοστίζει τη ζωή δέκα ανθρώπων στη Najran.
ship_cars_sunk3
ship_cars_sunk2e-nautilia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες