Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Μονάδα του Μηχανικού του Αιγυπτιακού στρατού αναμένεται ν΄αποβιβαστεί στην Ταρτούς Συρίας.

49032432-f27d-4ea7-aedc-175f7f1a1dce
Μια μονάδα του μηχανικού του αιγυπτιακού στρατού θα αποβιβαστεί τις επόμενες ημέρες στο λιμάνι της Tartous, στη Δ Συρία με αποστολή την αποναρκοθέτηση κι εξουδετέρωση εκρηκτικών που βρίσκονται στις νεοαπελευθερωθείσες περιοχές του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με την λιβανέζικη εφημερίδα Al-Akhbar, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Συρία και τη διείσδυση των τρομοκρατών στο Σινά και στην Α Λιβύη συνυπολογισμένης της επέκτασης της παρουσίας της Boko Haram στην Κεντρική Αφρική η Αίγυπτος δεν έχει άλλη επιλογή παρά να συνεργαστεί στο στρατιωτικό πλάνο όσο και σε αυτό της ασφάλειας με τη Συρία.
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ν΄αποκομίσει εμπειρίες από το συριακό στρατό στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες αιγύπτιοι στρατιωτικοί ειδήμονες όσο και σχετικοί με την ασφάλεια είναι ήδη παρόντες σε πολλλές συριακές βάσεις και κένταρ συντονισμού , εκ των οποίων το συριακό ΓΕΣ στη Δαμασκό,στην αεροπορική βάση της Hama, στην αεροπορική βάση στη Hmeimim και στοα εροδρόμιο T-4 στα Α της Homs.
Τοιουτοτρόπως ένας ικανός αριθμός αξιωματικών και συμβούλων ασφάλειας όσο και στρατιωτικών συμβούλων της Αιγύπτου είναι ομοίως παρόντες σε πολλε΄ς αίθουσες στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Deraa, Hama και Sahl al-Qab.Η αποστολή τους έγκειται στστην αναταλλαγή εμπειριών με τοςυ σύριους συναδέλφους τους.
Ο αριθμός τους θ΄ανέρχεται ως το τέλος του 2016 σε 200 στη Συρία συμπεριλαμβανομένων των ανδρών του μηχανικού που θ΄αποβιβαστεί στην Tartous.presstv 7.12.16
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες