Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΟΗΕ υιοθέτησε απόφαση με την οποία καλεί σε κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι.

United Nations General Assembly
O OHE υιοθέτησε με 122 ψήφους υπέρ και 13 κατά μια απόφαση που καλεί να τερματιστούν οι μάχες στο Χαλέπι. Στις συνοικίες που ακόμα είναι υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές εμποδίζουν τους πολίτες να φύγουν από τις μάχες.

Το σχέδιο της απόφασης κατατέθηκε από τον Καναδά στη Γ Συνέλευση του ΟΗΕ και καλούσε «στη διακοπή όλων των επιθέσεων κατά των πολιτών» και απαιτούσε ομοίως την άρση της πολιορκίας στους θύλακες που διατηρούν οι τζιχαντιστές.122 χώρες ψήφισαν υπέρ της απόφασης και 13 εναντιώθηκαν ενώ 36 απείχαν.Μη Δεσμευτική η απόφαση είναι ουσιαστικά πολιτική και διπλωματική.
Στις 5 Δεκέμβρη 2026, μια πρώτη απόφαση φερόμενη από Αίγυπτο,Ισπανία και Ν Ζηλανδία απέτυχε λόγω του veto που ασκήθηκε από Ρωσία και Κίνα 2 από τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Καθώς οι συνοικίες του Α Χαλεπίου απλευθερώνονται η μια μετά την άλλη στους διάφορους θύλακες που είναι υπό τον έλεγχο τους οι ισλαμιστές τρομοκράτες αποπειρώνται σύμφωνα με τον ΟΗΕ να κρατήσουν τους πολίτες.Άλλες μαρτυρίες από πολίτες που απελευθερώθηκαν αναφέρουν βασανιστήρια.
Η απόφαση προσβλέπει στο να να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια υπό την απαραίτητη προυπόθεση της κατάπαυσης του πυρός.rt
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες