Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Γερουλάνος: Ο κ. Φίλης είπε μια «αρλούμπα»...

Ο Παύλος Γερουλάνος κι ο Νίκος ΦίληςΑντιδράσεις και μάλιστα έντονες –ένθεν κακείθεν- εξακολουθεί να προκαλεί η πρόταση που διατύπωσε ο Νίκος Φίλης μέσω...
της «Εφ.Συν.» για την προοπτική μελλοντικής σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Επισήμως, τα δύο κόμματα έχουν απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο, ενώ η αντιπαράθεση συνεχίζεται σε επίπεδο στελεχών με ανταλλαγή σκληρών χαρακτηρισμών.

Μιλώντας την Τετάρτη στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο, ο πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος εξαπέλυσε πυρά κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την πρότασή του «αρλούμπα» με αφορμή τον ισχυρισμό του κ. Φίλη ότι «το ΠΑΣΟΚ βρωμάει».

«Ο κ. Φίλης είπε μια «αρλούμπα»” Ήταν βλακώδης η δήλωση που έκανε. Χαρακτήρισε με άθλιο τρόπο το ΠΑΣΟΚ, είναι εντελώς αντιδημοκρατικό αυτό που έκανε διότι όταν μιλάει κάποιος έτσι για μια παράταξη σημαίνει ότι δεν έχει βαθιά δημοκρατική συνείδηση και έτσι απαξιώνει ένα κόμμα, μια ιστορία και έναν λαό που έχει ψηφίσει αυτό το κόμμα Δε μπορούμε να συζητήσουμε πάνω σε αυτή τη βάση», σχολίασε ο πρώην υπουργός και συμπλήρωσε: «Αν υπήρχε ειλικρινά διάθεση συνεργασίας, αυτό θα έπρεπε να γίνει πάνω σε πολιτικές θέσεις. Έχω βαρεθεί να ακούω κάποιους π.χ. να λένε ότι θα συνεργάζονταν με το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι με τον Ευ. Βενιζέλο ή ναι με το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι με τον Γ. Παπανδρέου. Τι σόι συζήτηση είναι αυτή; Λες και μιλάμε για καλλιστεία. Δεν είναι καλλιστεία η πολιτική και ο κ. Φίλης θα έπρεπε να το καταλαβαίνει καλά».

Βέλη κατά ΠΑΣΟΚ από Μπουρνούς

Στον αντίποδα, εξίσου αιχμηρά βέλη είχε επιρρίψει μία ημέρα νωρίτερα κατά του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην ίδια συχνότητα, ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αυτή τη στιγμή αυτοκτονική μια πολιτική επιλογή συγκυβέρνησης με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, το οποίο στους κόλπους του διατηρεί τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Λοβέρδο, και όλο εκείνο το πολιτικό προσωπικό το οποίο ακριβώς οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απαξίωσαν, λόγω της πολιτικής τους συμπεριφοράς τις προηγούμενες δεκαετίες, και λόγω της εξαπάτησης των κοινωνικών στρωμάτων που ευελπιστούσε να εκπροσωπεί η εγχώρια σοσιαλδημοκρατία», ήταν τα βαριά λόγια του μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν τελικά ότι καμία πλευρά δεν επιθυμεί –προς το παρόν τουλάχιστον- να ανοίξει διάλογος περί συμπόρευσης των δύο χώρων...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες