Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ουκρανίας το δικαστήριο κατέσχεσε ξένο πλοίο λόγω επίσκεψης της κατεχόμενης Κριμαίας

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΚΡΙΜΑΙΑ

Το Δικαστήριο του Μαλινόφσκι της Οδησσού στις 15 Μαρτίου αποφάσισε να κατασχέσει το εμπορικό πλοίο Sky Moon (με σημαία της Τανζανίας) λόγω επανειλημμένων επισκέψεων των λιμανιών της κατεχόμενης Κριμαίας κατά παράβαση της τελωνειακής νομοθεσίας.
Αυτό αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Στρατιωτικού Εισαγγελέα της Νότιας Ουκρανίας.


Επίσης, ο δικαστής έδωσε εντολή να κατασχεθούν υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού τα εμπορεύματα, τα οποία ήταν στο Sky Moon κατά τη στιγμή της σύλληψης. Η αξία των είναι 18,5 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για λαθρεμπόριο τεχνητής σόδας (3 χιλ. τόνοι).
Το γεγονός είναι επίσης σημαντικό επειδή είναι η πρώτη δικαστική απόφαση στην ιστορία της Ουκρανίας για κατάσχεση του πλοίου.
Συνεχίζοντας το θέμα του πλοίου Sky Moon, πρέπει να σημειωθεί ότι σε ποινική δικαιοσύνη έχουν ήδη προσαχθεί ο καπετάνιος και ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας φορτίου - πολίτης της Μολδαβίας.
Επί του παρόντος, αποφασίζεται το ζήτημα της παραπομπής στη δικαιοσύνη του αντιπροσώπου του πλοιοκτήτη - ενός Ρουμάνου πολίτη, ο οποίος οργάνωσε το έγκλημα.
Επιπλέον, με τα αποτελέσματα της έρευνας, το Γραφείο της Στρατιωτικής Εισαγγελίας προτίθεται να ενημερώσει επίσημα τις αρχές της Τσεχικής Δημοκρατίας για τις παραβιάσεις του νομικού προσώπου νηολογημένου στην επικράτειά της, παρακάμπτοντας τις ευρωπαϊκές κυρώσεις για την απαγόρευση του εμπορίου με τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Κριμαίας.
Στις 30ης Νοεμβρίου 2016, οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες σταμάτησαν το πλοίο Sky Moon, το οποίο παράνομα εισερχόταν στην κατεχόμενη Κριμαία υπό την σημαία της Τανζανίας. Είναι το πρώτο πλοίο για το οποίο οι φρουροί βρήκαν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις της παράνομης παραμονής στο λιμάνι της Κριμαίας.

Μετάφραση: Άννα Μανιάτη-ukranorama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες