Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Abraham Licoln:Αν θέλεις να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ’ του εξουσία.

O πιο σπουδαίος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που πάλεψε για  την ελευθερία και την ισότητα, εκλέχθηκε προεδρικός υποψήφιος από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, στις 18 Μαΐου του 1860.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
 
O πιο σπουδαίος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που πάλεψε για την ελευθερία και την ισότητα, εκλέχθηκε προεδρικός υποψήφιος από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, στις 18 Μαΐου του 1860.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Abraham Lincoln.
Γεννήθηκε σε μια καλύβα μερικά χιλιόμετρα στα νότια του χωριού Χότζεβιλ της πολιτείας Κεντάκι. Από αγρότης απ`όπου ξεκίνησε η ζωή του είχε τρομερά ανοδική πορεία. Λοχαγός του στρατού, δικηγόρος, γερουσιαστής και...τέλος 16ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1860 έως το 1865.

Το 1863 υπέγραψε το σπουδαιότερο διάταγμα που υπέγραψε ποτέ κάποιος Πρόεδρος: για την κατάργηση της δουλείας που αφορούσε τον μαύρο πληθυσμό της χώρας. Το τέλος του τραγικό και άδικο... Το βράδυ της 14ης Απριλίου 1865 παρακολουθούσε στο θέατρο Φορντ της Ουάσιγκτον την παράσταση της κωμωδίας "Ο αμερικανός ξάδερφος" μαζί με τη σύζυγό του, τον υπασπιστή του και τον υπουργό Εξωτερικών Γουίλιαμ Χένρι Σιούαρντ. Πυροβολείται από έναν "σκληρό Νότιο", τον Τζον Γουίλκς Μπουθ. Ξεψυχά τελικά, εννέα ώρες αργότερα σε ένα σπίτι απέναντι από το θέατρο, όπου τον είχαν μεταφέρει. Ο δολοφόνος του συλλαμβάνεται  την επομένη μέρα και όπως αποδείχθηκε, ήταν μέλος σπείρας. Εκτελέστηκαν όλοι- πέντε στο σύνολο.




Οι ρήσεις εκείνης της κορυφαίας προσωπικότητας που υπερασπίστηκε τη δημοκρατία όσο κανένας. είναι πολλές και σπουδαίες. Επέλεξα κάποιες από αυτές και σας τις παραθέτω:
Όταν ετοιμάζομαι να αντιμετωπίσω κάποιον, διαθέτω το ένα τρίτο του χρόνου μου σκεπτόμενος τον εαυτό μου και το τι θα πω, και τα δύο τρίτα, σκεπτόμενος αυτόν και το τι θα πει.Δεν μπορείς να βοηθάς ανθρώπους μονίμως κάνοντας γι’ αυτούς αυτό που θα μπορούσαν και θα όφειλαν να κάνουν οι ίδιοι.

Μπορώ να κάνω περισσότερους στρατηγούς, αλλά τα άλογα κοστίζουν λεφτά.Δεν ξέρω ποιος ήταν ο παππούς μου. Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να ξέρω τι θα είναι ο εγγονός του.
Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.
Δεν είμαι υποχρεωμένος να πετύχω, αλλά είμαι υποχρεωμένος να ανταποκριθώ σε όσο φως έχω.
Όλοι διακηρύττουμε την ελευθερία. Αλλά χρησιμοποιώντας την ίδια λέξη, δεν εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα.
(γιατί κάποιοι, τότε, ήθελαν το ελεύθερο να έχουν δούλους)
Βαδίζω αργά, αλλά ποτέ δεν βαδίζω προς τα πίσω.Όσο κι αν μαλώνουν οι γάτες, πάντα υπάρχουν πολλά γατάκια.
Δεν αλλάζει κανείς άλογα στη μέση του ποταμού.
Ο χαρακτήρας είναι σαν το δέντρο και η φήμη σαν τη σκιά του. Η σκιά είναι αυτό που λαμβάνουμε υπόψη. Το δέντρο είναι αυτό που υπάρχει πραγματικά.

Δωσ’ μου έξι ώρες να κόψω ένα δέντρο, και θα περάσω τις πρώτες τέσσερις ακονίζοντας το τσεκούρι.
Μετά από κάποια ηλικία, ο καθένας είναι υπεύθυνος για το πρόσωπο που έχει φτιάξει.

Η πείρα της ζωής μου έδειξε πως οι άνθρωποι που δεν έχουν ελαττώματα έχουν και λίγες αρετές.
Δεν με απασχολεί αν ο Θεός είναι με το μέρος μας. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι αν εμείς είμαστε με το μέρος του Θεού, γιατί ο Θεός έχει πάντα δίκιο.

Φίλος είναι αυτός που έχει τους ίδιους εχθρούς με σένα.
Τα καλά ίσως έρθουν σ’ αυτούς που περιμένουν, αλλά μόνο όσα περισσέψουν απ’ αυτούς που βιάζονται.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ’ του εξουσία.
Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία.

Δημοκρατία είναι η κυβέρνηση του λαού, από το λαό, για το λαό.
Όταν κάποιος διατείνεται ότι δεν πρόκειται για τα χρήματα αλλά είναι θέμα αρχής, τότε πρόκειται για τα χρήματα.

Όπως δεν θα ήθελα να είμαι σκλάβος, έτσι δεν θα ήθελα να είμαι ούτε αφέντης. Αυτό εκφράζει την αντίληψή μου για τη δημοκρατία.
Πόσα πόδια έχει ένας σκύλος αν ονομάσουμε την ουρά του «πόδι»; Τέσσερα.
Το να λέμε την ουρά «πόδι», δεν την κάνει πόδι.
Δεν μ’ αρέσει αυτός ο άνθρωπος. Πρέπει να τον γνωρίσω καλύτερα.

Μια γυναίκα είναι το μόνο πράγμα που φοβάμαι ενώ ξέρω ότι δεν θα με βλάψει.
Να υποχωρείτε στα μεγάλα ζητήματα αν νοιώθετε ότι και εσείς και ο συνομιλητής σας, κατά κάποιον τρόπο, έχετε δίκιο. Και υποχωρήστε στις μικρές διαφωνίες, έστω και αν γνωρίζετε καλά ότι εσείς έχετε δίκιο.klik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες